Δήμοι

Η αξιοποίηση χώρων στα στρατόπεδα και στο πεδίο βολής στη συνάντηση Σταυρέλη στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή και εκπροσώπους του Ταμείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της έκτασης των 40 στρεμμάτων, εντός του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου, στην δυτική πλευρά και απέναντι από το νεκροταφείο, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης όλων των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου. Στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με τα πλάνα του κ. Σταυρέλη, είναι να εγκατασταθούν εκεί όλα τα συνεργεία. «Μάλιστα ζητήσαμε και έγινε δεκτό να ανοίξουμε ξεχωριστή είσοδο, αυτόνομη και φυλασσόμενη για τον Δήμο» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Επανεξετάστηκε ακόμα η παραχώρηση 1,5 στρ. στο στρατόπεδο «Κοκκώνη», στην περιοχή των Κεγχρεών, για την εγκατάσταση εκεί της μονάδας αφαλάτωσης που κατασκευάζει το «Βαρδινογιάννειο» Ίδρυμα για λογαριασμό του Δήμου Κορινθίων. Η εκκρεμότητα δε των 1.500 ευρώ ως αντίτιμο θα τακτοποιηθεί τους επόμενους δυο μήνες. Τέλος, δεσμεύτηκαν από κοινού να εξετάσουν το αντίτιμο χρήσης και σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες, για τον χώρο του πεδίου βολής Κορίνθου. Μια έκταση 8 περίπου στρεμμάτων, στην οποία έχουν εγκατασταθεί από την δεκαετία του 1980 και επί δημαρχίας Νίκου Κουΐνη, οι υδατοδεξαμενές και το διυλιστήριο της πόλης της Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο