KR Sports

Στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου απολαύσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift

Η αγωνιστική χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τους Χρήστο Χαντζαρά, Αλέξανδρο Ματθαίου και Ιωάννη Χωραφάκη να κατακτούν το πρωτάθλημα στις κατηγορίες Drift 1, Drift 2 και Drift 3 μπροστά στους χιλιάδες θεατές που γέμισαν τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

Με τον ηλιόλουστο καιρό να κάνει το χατίρι σε οδηγούς και θεατές το πρόγραμμα της περασμένης Κυριακής στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου ξεκίνησε με τα βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας Drift 3. Το καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα σημείωσε ο Νίκος Σεϊμένης (BMW 318) με 80 βαθμούς, με τον Γιώργο Πασσά (BMW E36) να συγκεντρώνει και αυτός 80 βαθμούς ωστόσο στο πρώτο του πέρασμα είχε μικρότερη συγκομιδή βαθμών από τον Σεϊμένη με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τη διαδικασία στη δεύτερη θέση. Το τρίτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα πέτυχε ο Δημήτρης Καμπισιούλης (Toyota Corolla KE70) με 78 βαθμούς. Ο Δημήτρης Μαλλιαρός (BMW E30) σημείωσε το τέταρτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 77 βαθμούς, με τον Ιωάννη Χωραφάκη (BMW E36) να σημειώνει το πέμπτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 76 βαθμούς.

Ξεκινώντας οι μάχες

Με την κατηγορία Drift 3 να έχει «ζεστάνει» τους χιλιάδες θεατές που έδωσαν παλμό στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναν καθώς οι αγωνιζόμενοι όλων των κατηγοριών θα ξεκινούσαν τις μάχες. Η Drift 3 ήταν αυτή που θα άνοιγε τον χορό των μαχών με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ιωάννη Χωραφάκη (BMW E36) και τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Δημήτρη Μαλλιαρό. Οι Χωραφάκης και Μαλλιαρός κατάφεραν με άνεση να βρεθούν στην οκτάδα όπως το ίδιο έκαναν με τη σειρά τους οι Αλέξανδρος Ματθαίου (Nissan 350Z/370Z) και Νίκος Σεϊμένης (BMW 318).

Η μεγάλη είδηση ήταν πως οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα βρίσκονταν λίγο αργότερα αντιμέτωποι ως ζευγάρι στο δρόμο για την τετράδα. Με τους Ταυρή, Θεοδωρογιάννη και Τσιαπούρη να έχουν περάσει στην τετράδα της Drift 3 όλοι περίμεναν τη μάχη των διεκδικητών του τίτλου. Ο Μαλλιαρός προσπάθησε να κάνει την ανατροπή κερδίζοντας τον Χωραφάκη ωστόσο ο οδηγός από την Κρήτη ήταν καλύτερος με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην τετράδα, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Drift 3 για το 2023.

Προσφέροντας πλούσιο θέαμα

Με τον τίτλο να έχει κριθεί, ο Χωραφάκης ήθελε να προσφέρει πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Λουτράκι και αυτό έκανε. Αρχικά ξεπέρασε στον ημιτελικό το εμπόδιο του Ιωάννη Τσιαπούρη (BMW 318i), ενώ στον μεγάλο τελικό επικράτησε με ευκολία όπως φάνηκε του Νίκου Ταυρή (BMW E36), κλείνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ταυρής, με τον Γιώργο Θεοδωρογιάννη (Subaru Impreza), να επικρατεί του Τσιαπούρη και να κατακτά αυτός την τρίτη θέση του βάθρου.

Η επόμενη κατηγορία ήταν η Drift 2. Μπορεί οι συμμετοχές να ήταν λιγοστές ωστόσο το θέαμα που είδαμε από τους οδηγούς της συγκεκριμένης κατηγορίας ήταν χορταστικό. Ο Αλέξανδρος Ματθαίου (Nissan 350Z/370Z), ο οποίος απείχε μερικές ώρες από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα ήθελε με τη σειρά του να κλείσει τη χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο, ωστόσο ένα λάθος του στέρησε την είσοδο του στην τετράδα, με τον ίδιο να τερματίζει στην πέμπτη θέση αλλά να κατακτά το πρωτάθλημα της Drift 2 κατηγορίας.

Με τον Ματθαίου εκτός συνέχειας, οι Γεώργιος Γελαδάς (Toyota Corolla), Αβραάμ Ζακάρ (BMW 2800), Περικλής Σαμαράς (BMW E30) και Νίκος Σεϊμένης (BMW 318) θα ήταν αυτοί που θα πάλευαν για τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Στον πρώτο ημιτελικό ο Σαμαράς επικράτησε του Γελαδά παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό ενώ στο δεύτερο ημιτελικό ο Σαμαράς με την σειρά του έβγαλε εκτός τον Ζακάρ. Οι Σαμαράς – Σεϊμένης στον μεγάλο τελικό έδωσαν μια μοναδική παράσταση με τελικό νικητή τον Περικλή Σαμαρά ο οποίος επικράτησε στα σημεία του Νίκου Σεϊμένη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αβραάμ Ζακάρ, με τον Γεώργιο Γελαδά να ολοκληρώνει τον αγώνα στην τέταρτη θέση.

Οι μάχες της Drift 1

Και κάπως έτσι φτάσαμε στις μάχες της μεγάλης κατηγορίας Drift 1. Ο Χρήστος Χαντζαράς (BMW E36) είχε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου ωστόσο ο Ευγενίδης-Ιωάννης Βερνίκος (Nissan 350Z/370Z), ήταν ακόμη στο παιχνίδι του τίτλου με τον ίδιο να χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη και ένα στραβοπάτημα του Χαντζαρά ώστε να φύγει από το Λουτράκι ως πρωταθλητής. Με το που ξεκίνησαν οι μάχες οι δύο διεκδικητές του τίτλου πέρασαν με άνεση στην 16αδα ενώ άπαντες περίμεναν τις μάχες της οκτάδας καθώς εκεί θα παίρναμε μια γεύση για το ποιος βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Η πρώτη έκπληξη ήρθε από τον Μανώλη Μαργιούκλα (BMW E46), o οποίος κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας τον Αλέξανδρο Σπονδυλίδη (Nissan 350Z/370Z), έναν εκ των διεκδικητών της νίκης. Με τον κόσμο να αδημονεί για τη συνέχεια έφτασε η ώρα της οκτάδας. Ο Χαντζαράς πέρασε με δυσκολία το εμπόδιο του ανταγωνιστικού Μανώλη Νταή (Nissan 200SX), ενώ από την άλλη ο Βερνίκος θα έμενε εκτός συνέχειας από τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Κοκκώνη (Nissan 200SX). Στις μάχες της τετράδας θα βλέπαμε επίσης τον Γιώργο Λαγό (BMW E36) και τον Νικόλαο Ντουφεκιά (Toyota Corolla).

Ο αποκλεισμός του Βερνίκου χάρισε λίγο νωρίτερα τον τίτλο στον Χαντζαρά ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως ο Χαντζαράς δεν θα διεκδικούσε τη νίκη. Το αντίθετο μάλιστα, σε μία συγκλονιστική μάχη κυριολεκτικά σώμα με σώμα, ο Χαντζαράς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού οδηγού από το Καρπενήσι Ντουφεκιά παίρνοντας αυτός το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στο δεύτερο ημιτελικό ο Λαγός επικράτησε και αυτός με δυσκολία του Κοκκώνη ωστόσο από την μονομαχία αυτή δεν βγήκε αλώβητος.

Μετά το τέλος της μάχης ο Λαγός αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με την ομάδα του να δίνει αγώνα δρόμου ώστε να επισκευαστεί η BMW E36 και να μπορέσει να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό. Τελικά, το μηχανικό πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί από τους μηχανικούς στον χρόνο που απέμεινε, με αποτέλεσμα ο Λαγός να μην καταφέρει να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό και τον Χαντζαρά να κατακτά χωρίς κόπο τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα ακόμη ένα πρωτάθλημα στην αγωνιστική του καριέρα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ντουφεκιάς ο οποίος επικράτησε του Κοκκώνη στον ημιτελικό.

Ραντεβού του χρόνου

Μετά τις συγκλονιστικές μάχες όλων των κατηγοριών πραγματοποιήθηκαν οι απονομές του αγώνα, με τον παρόντα στην εκδήλωση Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη να συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις προσπάθειες τους. Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift έπεσε για φέτος με μία εξαιρετική διοργάνωση στο Λουτράκι, ενώ άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την υπόσχεση πως το θέαμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο