Πολιτική

Ο αποχαιρετισμός του Νίκου Χαρδαλιά στον καταδρομέα Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα

«Έφυγε» την Κυριακή από την ζωή σε ηλικία 101 ετών, ο θρύλος των ειδικών δυνάμεων, ο τελευταίος των ιερολοχιτών, ο καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.

«Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αλλά και υπερηφάνειας ήμασταν όλοι εκεί, για να τον τιμήσουμε και να τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία» αναφέρει με μια συγκινητική ανάρτησή του, ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έδωσε το παρών δίπλα στον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο κοιμητήριο του Παπάγου, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και κατόπιν έγινε η ταφή του Στρατηγού από την Πουλίτσα.

«Ο Θουκυδίδης στον Επιτάφιό του, εκφράζει τον φόβο πως οι έπαινοι προς τους νεκρούς μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικοί, γιατί ο θάνατος εξωραΐζει τους ανθρώπους» θυμίζει ο Νίκος Χαρδαλίας. «Λίγες όμως είναι οι περιπτώσεις εκείνες, συνεχίζει, κατά τις οποίες τα εγκώμια έρχονται απλά να περιγράψουν αλήθειες και ακόμη πιο σπάνιες, οι περιπτώσεις όπου τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν την πραγματική προσφορά και το εξαίρετο ήθος συγκεκριμένων ανθρώπων».

«Τέτοια περίπτωση ανθρώπου, υπήρξε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος «έφυγε» την ημέρα του ετήσιου μνημόσυνου για τις ψυχές των Πεσόντων υπέρ Πίστεως ηρώων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων και αφού πρώτα είχε επιτελέσει για άλλη μια φορά το καθήκον του, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη τους» συνεχίζει κάνοντας τον παραλληλισμό του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στρατηγέ σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες για την Πατρίδα. Η φλόγα του πατριωτισμού σου θα παραμείνει πάντα άσβεστη μέσα στην ψυχή μας. Ο σεβασμός μας και η βαθιά εκτίμηση προς το πρόσωπό σου θα σε συνοδεύουν για πάντα. Αθάνατος!» καταλήγει το κείμενο της ανάρτησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο