Περιφέρεια

Προχωρά από την Περιφέρεια η αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

Ο φάκελος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο, του χώρου εκατέρωθεν του καταργημένου μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου, στο τμήμα Κόρινθος – Βέλο, υποβλήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον σχετικό φάκελλο επέδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής. Όπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια, αιτείται την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ του πιο πάνω Ταμείου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ.

«Διαθέτουμε το απαραίτητο master plan και επιδιώκουμε το έργο να γίνει με τον τύπο μελέτη – κατασκευή» σημείωσε ο Παν. Νίκας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο. Στόχος του έργου, σημείωσε, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο