Δήμοι

Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για τον Δήμο Νεμέας από το «Αντώνης Τρίτσης»

Επιτυχή έκβαση είχε η κατάθεση από τον Δήμο Νεμέας, της ολοκληρωμένης πρότασης για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

«Η πρόταση αξιολογήθηκε ως άρτια και ώριμη για την υλοποίησή της και πήρε ένταξη στις 26/7/2021» αναφέρει ο Δήμαρχος Κώστας Φρούσιος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 573.806 € και περιλαμβάνει την προμήθεια οχημάτων και υποστηρικτικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα, ένα ηλεκτρικό σάρωθρο, ένα ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα ηλεκτρικό μικρό pick – up, δυο ηλεκτρικά VAN με εξοπλισμό κινητού συνεργείου, ένα ηλεκτρικό όχημα τύπου SUV, ένα ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο, επτά σταθμοί φόρτισης για τη φόρτιση των υπό προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η υλοποίηση αυτής της πρότασης είναι μια ευκαιρία να αντικατασταθούν ορισμένα γερασμένα οχήματα του Δήμου μας αλλά και να ενισχύσουμε το στόλο μας βελτιώνοντας χρόνιες αδυναμίες, αφού υπάρχουν εργαζόμενοι σε εξωτερικές εργασίες, που αναγκάζονται σήμερα να κινούνται με τα ιδιωτικά τους οχήματα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος. «Παράλληλα, όπως παρατήρησε, τα νέα οχήματα θα μπορούν να κινούνται οικονομικά, με ασφάλεια και κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον».

«Ο Δήμος Νεμέας μέσα από τις αγκυλώσεις που δημιούργησε η πανδημία και την υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει καταφέρει να εντάξει ήδη 2 προτάσεις στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ύψους περίπου 2.500.000 € και αναμένεται η αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων που έχουν υποβληθεί» καταλήγει εμφανώς ικανοποιημένος ο Κ. Φρούσιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο