Περιφέρεια

Διαχείριση απορριμμάτων και δακοκτονία στη συνάντηση Νίκα με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών

Σειρά σοβαρών ζητημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στην επιπλέον χρηματοδότηση της Περιφέρειας, για την αγορά εξελιγμένων σκευασμάτων για την δακοκτονία, μετά και την σχετική θετική εισήγηση που έχει υπάρξει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ακόμα, τη συνάντηση απασχόλησε η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε Πλάτωμα και Σπαρτέα, καθώς και η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Παν. Νίκα να ενημερώνει τον αν. Υπουργό, πως η μονάδα της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία, βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, ενώ στο τέλος του τρέχοντος Απριλίου θα ξεκινήσει και η μεταβατική λειτουργία της μονάδας στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας.

Ο Παν. Νίκας έθεσε όμως και το θέμα των τρόπων χρηματοδότησης της κατασκευής στην Τρίπολη του κεντρικού διοικητηρίου της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, την προσεχή Πέμπτη, 6 Απριλίου, θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος και θα έχει επίσης συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο