Περιφέρεια

Προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε στην Μητρόπολη Κορίνθου, τον μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, υπογράφηκαν προγραμµατικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και:

  • Του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου για επεμβάσεις στον παραπάνω ναό, προϋπολογισμού 62.000 €, β) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Του ναού Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής µε υπόγειο µε χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο (γεύμα αγάπης και εξοπλισμός.
  • Της Μητρόπολης Κορίνθου για την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο), για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Η μητροπολίτης κ. Διονύσιος επισήμανε προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι για πρώτη φορά υποστηρίζεται η μητρόπολη στα έργα που κάνει και τα οποία σκοπεύουν στην συνδρομή των φτωχών και των αδυνάτων. «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην Εκκλησία να συνδράμουμε τον κοινωνικό της ρόλο» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Νίκας. Παράλληλα, εξήρε τις δράσεις που αναλήφθηκαν από την Εκκλησία στην διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τον διαχρονικό αγώνα της εν γένει, «ως πυλώνας σταθερότητας στην διατήρηση της εθνικής μας υπόστασης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο