Κορινθία

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα για την Κορινθία

Σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 4), βρίσκεται και σήμερα Παρασκευή η Κορινθία, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει εξαιρετικά υψηλός, με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας να συνεδριάζει με στόχο οι δυνάμεις να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα αν προκύψει νέο μέτωπο πυρκαγιάς.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια νέων υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, οι οποίες είναι ήδη πλήρως λειτουργικές και έχουν προστεθεί στο δίκτυο των ήδη υφιστάμενων δεξαμενών, προκειμένου να συνδράμουν τα πυροσβεστικά μέσα όποτε παραστεί ανάγκη. Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν ήδη τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Εξακολουθούν οι απαγορεύσεις

Λόγω του προβλεπόμενου πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς εξακολουθεί η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων, όπου αυτές και αν βρίσκονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο