Περιφέρεια

Ξανά στην Κορινθία αύριο Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός

Στην Δυτική και κεντρική Κορινθία, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός, συνεχίζοντας με το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο και τις περιοχές Βέλο και Βραχάτι, του Δήμου Βέλου – Βόχας, τις επαφές του με τον κόσμο.

Η αρχή θα γίνει το πρωί της αυριανής ημέρας με το Δερβένι, στο δυτικό άκρο της Κορινθίας, ενώ θα ακολουθήσει το Ξυλόκαστρο και ύστερα το Κιάτο. Ο κ. Πτωχός θα συναντήσει κόσμο στο κέντρο του Κιάτου, αν και είχε δώσει το παρών του το περασμένο Σάββατο, στην θρησκευτική πανήγυρη, ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, οπότε γιορτάζει η εκκλησία του Κιάτου. Ακολούθως, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα βρεθεί στο Βέλο και κατόπιν στο Βραχάτι.

Ήδη ο κ. Πτωχός ανακοίνωσε και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, που θα πορευτούν μαζί τους στις εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε μετά την επίσκεψή του στην Κορινθία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Αξίζει να παρατηρήσουμε πως από τους σημερινούς Περιφερειακούς Συμβούλους στο ψηφοδέλτιο του κ. Πτωχού θα είναι ξανά υποψήφιοι ο Τάσος Γκιολής και η Αθηνά Κόρκα, ενώ φαίνεται πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα του αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη. Υποψήφιοι με τον Δημ. Πτωχό είναι πρόσωπα που είχαν δώσει την μάχη και την προηγούμενη φορά, με τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, που ενισχύουν σημαντικά τον υποψήφιο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο.

Σε Λιμενικό και Νοσοκομείο

Ο Δημήτρης Πτωχός, είχε και στην Κόρινθο όμως μια πρώτη γνωριμία με την Κορινθία, αφού στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον τόπο μας, πέρασε από το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του, αλλά και τις ανάγκες που πάντα υπάρχουν στον χώρο αυτό, από τον διοικητή Γρηγόρη Καρπούζη. Ύστερα, επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Κορίνθου, όπου ενημερώθηκε εκεί από τον Λιμενάρχη, παρουσία μελών του λιμενικού σώματος και συνεργατών του, ενώ τέλος, επισκέφτηκε στη Μητρόπολη Κορίνθου τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο. Μαζί του είχε μια φιλική συζήτηση, αλλά και την ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν την Μητρόπολη, όπως τα γεύματα αγάπης και το γηροκομείο.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου δώρισε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τις καθιερωμένες ευλογίες, όπως τα βιβλία «Παύλου Σφραγίς» και «Επιστολές του Απ. Παύλου», των οποίων η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οίνους από οινοποιία της Κορινθίας, ενώ ευχήθηκε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη καλή δύναμη στον αγώνα του. το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Πτωχός βρέθηκε στο Κιάτο, στην εορτή τοπικής εκκλησίας, που τιμά την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Στην Κόρινθο, ο κ. Πτωχός συνάντησε πολίτες στο κέντρο της πόλης, ενώ είχε επίσης τυχαία συνάντηση και με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, που το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν επίσης στον πεζόδρομο της Κορίνθου. Αντάλλαξαν χειραψία, αλλά και κάποιες πρώτες κουβέντες, καθώς και οι δύο επιδιώκουν την επόμενη θητεία, να έχουν πετύχει τους εκλογικούς τους στόχους, ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Οι υποψήφιοι

Τα 12 πρώτα ονόματα τώρα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων στην Κορινθία, όπως τα ανακοίνωσε ο Δημ. Πτωχός, είναι τα εξής:

  • Γιαννούλης Χρήστος, γιατρός νευρολόγος, μέλος Δ. Σ. Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου
  • Γκιόλης Αναστάσιος, γιατρός, MD MSc, PhD, Αντιπεριφειάρχης ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Πελοποννήσου
  • Ζαχαριάς Σπύρος, απόστρατος αστυνομικός, Αντιδήμαρχος Δήμου Κορινθίων
  • Κορδαλής Νικόλαος, κτηνίατρος, υπεύθυνος Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων Δ.Ε.Ε.Π. Κορινθίας
  • Κόρκα – Κώνστα Αθηνά, πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής και πρώην αντιπεριφερειάρχης
  • Λέγγας Μάρκος, αγρότης – επιχειρηματίας, πρόεδρος της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ Α.Σ.» και αντιπρόεδρος της «Agribator»
  • Λογοθέτη – Ζαργάνη Βιβή, συνταξιούχος νοσηλεύτρια
  • Μέλλος Χρυσοβαλάντης, γιατρός, επιμελητής Επειγόντων Περιστατικών Νοσοκομείου Κορίνθου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας
  • Μουρίκης Σωτήρης, επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.»
  • Παπαθανασίου Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας
  • Τρωγάδης Βασίλης, καθηγητής μαθηματικός, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέλου – Βόχας
  • Χαρλαύτη Πένυ, μελετήτρια γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος MSc

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο