Κορινθία

Παράδοση του «Ψηφιακού Κόμβου» στην Μητρόπολη Κορίνθου

Παρουσία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, παραδόθηκαν στους ιερείς της Κορινθίας, φορητοί υπολογιστές και εκτυπωτές, από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένες στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα, που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει  διοικητικές εργασίες των Μητροπόλεων με τις ενορίες τους, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα».

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την σπουδαία αυτή προσφορά στην εκκλησία, προς όφελος των ενοριών μας. Παράλληλα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Αρχιμ. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, για τον οποίο, παρατήρησε, «με ανύστακτο ενδιαφέρον «τρέχει» όλα αυτά τα προγράμματα και τις συνεργασίες προκειμένου οι ιερείς, σε όλη την Ελλάδα, να εξοικειωθούν και με τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα άλλα ποικίλα προγράμματα, για τα οποία είναι υπεύθυνος»

Από την πλευρά του, ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης μίλησε για την σημαντική συμβολή του Αρχιμ. π. Άνθιμου Παπαλεξόπουλου συντονιστή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως. Επισήμανε ότι το έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης, που έχουν αποκομίσει οι ιερείς όλης της χώρας που υλοποιήθηκαν από το παραπάνω Ίδρυμα. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο