KR Tempo

Ο Σύνδεσμος Φιλόλογων Κορινθίας τίμησε την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου στο «Καλογεροπούλειο»

Η ιστορικός και συγγραφέας Μαρία Ευθυμίου, ήταν καλεσμένη χθες το βράδυ στο «Καλογεροπούλειο» Ίδρυμα, στην Κόρινθο, καλεσμένη της προέδρου αυτού Μαρίας Χρισταρά.

Στην αυλή του Ιδρύματος, παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Ρίζες και θεμέλια. Οδόσημα της ιστορίας του ελληνισμού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη». Το παρών τους έδωσαν από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας, η πρόεδρος Αντιγόνη Βογιατζή – Ζακούρα, η αντιπρόεδρος Ιωάννα Καραμπίνη και η Γιώτα Μπάγκα, μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Τη διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου οι Φιλόλογοι της Κορινθίας την είχαν ήδη υποδεχτεί διαδικτυακά σε συνεργασία με τους συνάδελφους Συνδέσμους Φιλολόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη σε μία ημερίδα που συνδιοργάνωσαν τότε με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πριν λίγες μέρες.

«Η κυρία Ευθυμίου μας συνεχάρη με συγκίνηση για το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στον χώρο της Εκπαίδευσης και εμείς ήμασταν εκεί σε αυτή την δια ζώσης πρόσκληση για να της ανταποδώσουμε την τιμή που την έχουμε στις ζωές μας. Γιατί την αγαπάμε και σπανίζει» σχολίασε η κ. Βογιατζή. «Η αφιέρωση πάνω στο νέο της βιβλίο, δείχνει το μεγαλείο ψυχής μιας εξέχουσας προσωπικότητας που έχει την τιμή να έχει η χώρα μας» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο