Περιφέρεια

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε στις εργασίες της 1ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, του προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021 – 2027, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελεχών Περιφερειών από όλη την Ελλάδα.

«Μπαίνουμε ουσιαστικά στην συζήτηση επί του πρακτέου, καθώς σύντομα ξεκινούν οι προσκλήσεις για τα έργα» σημείωσε ο περιφερειάρχης, τον οποίον στη συνεδρίαση συνόδευε ο αρμόδιος για τα θέματα οργάνωσης και δίκαιης μετάβασης της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας και Εκπαίδευσης Χρήστος Λαμπρόπουλος. Ο Παν. Νίκας, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Μεγαλόπολη, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στην περιοχή, με πρώτο την δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, δεδομένου και του εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος πολλών επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στην περιοχή αυτή.

Παράλληλα, τόνισε ότι σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του εν λόγω προγράμματος αποτελεί η συνεργασία με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως με το ΠΕΠ.

Καταλήγοντας, ο κ. Νίκας, o oποίος στο περιθώριο της συνεδρίασης είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει σωστή επικοινωνιακή πολιτική προκειμένου να αντλήσει αισιοδοξία και ελπίδα ο κόσμος, καθώς, όπως παρατήρησε, «η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα κοινωνικά, μετά το κλείσιμο ηλεκτροπαραγωγών μονάδων στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική χώρα».

Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, την οποία συνθέτουν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης από τα αρμόδια υπουργεία, τις Περιφέρειες, τους δήμους, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε από την διαχειριστική αρχή ΕΣΠΑ – ΔΑΜ παρουσίαση του προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021 – 2027 και ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, ακολούθησε δε η έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων, αλλά και αναφορά στα θέματα επικοινωνίας και προβολής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο