Κορινθία

Το Γυμνάσιο Σοφικού φιλοξενεί μαθητές και εκπαιδευτικούς από Ιταλία και Πορτογαλία

Μετά την πρώτη επίσκεψη μαθητών και των καθηγητών τους, από το Σχολείο Agrupamento de Escolas de Penafiel Sudeste της Πορτογαλίας, οι μαθητές του Γυμνασίου Σοφικού και οι εκπαιδευτικοί τους καλωσόρισαν τα παιδιά από το Istituto zanotti bianco της Καλαβρίας Ιταλίας.

Οι μαθητές των δύο σχολείων γνωρίστηκαν, έμαθαν οι μεν για το σχολείο των δε, καθώς και για το εκπαιδευτικός τους σύστημα, ενώ συζήτησαν για την Αρχαία Ελλάδα. Όπως μίλησαν για την Κάτω Ιταλία και για τις παραδόσεις του τόπου των Ιταλών μαθητών.

Η μετακίνηση των Σχολείων της Ιταλίας, καθώς και της Πορτογαλίας τις προηγούμενες ημέρες, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, μέσω του οποίου αναμένονται αντιπροσωπείες και από Πολωνούς μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά το επόμενο διάστημα. Στο Γυμνάσιο Σοφικού βρέθηκε και ο πρώην διευθυντής του Σχολείου, ο καθηγητής Χρήστος Τάρταρης, ο οποίος ήταν αυτός που πριν αρκετά χρόνια ξεκίνησε τις επαφές του Σχολείου με την Ιταλία.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως αυτές οι μετακινήσεις θα ωφελήσουν τα μέγιστα τους δικούς μας μαθητές και μαθήτριες αλλά και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό να ανοίγουμε το Σχολείο μας τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Κοινότητα» σχολίασε ο διευθυντής του Γυμνασίου Σοφικού, Θανάσης Παναγής.

Όσον αφορά την επίσκεψη τις προηγούμενες ημέρες των μαθητών από το Σχολείο Agrupamento de Escolas de Penafiel Sudeste της Πορτογαλίας, ήταν επίσης μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά. Οι Πορτογάλοι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν κοινά μαθήματα με τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ πορτογάλοι και μαθητές του Γυμνασίου Σοφικού επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, ενώ έγιναν δεκτοί στο Υπουργείο Ανάπτυξης αι Επενδύσεων από τον υφυπουργό και βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα και στο Δημαρχείο Κορίνθου από τον Δήμαρχο Κορινθίων  Βασίλη Νανόπουλο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κορινθίων Τάσο Ταγαρά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο