Πολιτική

Ο Δημήτρης Κατσαρός γενικός γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

Ο Δημήτρης Κατσαρός, δασολόγος με ειδίκευση στην Οικολογική Διαχείριση, είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τον διορισμό του οποίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ανακοινώνοντας τους νέους γεν. γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο κ. Βορίνδης τόνισε ότι πρόκειται για στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει τη χώρα από διαφορετικούς νευραλγικούς τομείς, κυρίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης. «Κύριο χαρακτηριστικό των προσώπων αυτών είναι ότι διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία» ανέφερε ο κ. Βορίδης. Στόχος του Υπουργού είναι να απαλειφθεί κάθε δυσλειτουργία που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης.

Ο Δημήτρης Κατσαρός είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και τελειόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (MSc) με ειδίκευση στην Οικολογική Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και με ειδίκευση στις Γεωλογικές Διεργασίες στη Λιθόσφαιρα, αμφότεροι  από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επιπλέον, είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Έχει διατελέσει προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Διεύθυνσης Δασών Αχαϊας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ μέχρι σήμερα είναι προϊστάμενος στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Παράλληλα, έχει υπάρξει μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Εθνικών και Διεθνών Προγραμμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος για την υλοποίηση διασυνοριακών προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στην Αδριατική, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο