Δήμοι

Ο Δήμος Κορινθίων στην Blue Flag Mediterranean week&nbsp με δράσεις καθαρισμού σε Άσσο και Λέχαιο

Για πέμπτη χρονιά φέτος, οι χώρες της Μεσογείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» διοργανώνουν την δράση Blue Flag Mediterranean week.

Η φετινή εβδομάδα δράσης Blue Flag Mediterranean week ξεκίνησε την 5 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 11 του μήνα, με συμμετοχή 10 χωρών. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

«Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα» κι αυτό είναι και το μήνυμα της δράσης (Caring for the sea that unites us!). Λόγω της συμμετοχής του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» και τη βράβευση της Παραλίας Καλάμια, ο Δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των ακτών Άσσου – Λεχαίου  με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία του παράκτιου  περιβάλλοντος.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Ιουλίου και ώρα  11:00 το πρωί, με σημείο συνάντησης στο Λέχαιο, το El Museo και στον Άσσο το Λιμάνι. Τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν σε μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός τους σε διάφορες κατηγορίες. Συγχρόνως θα ενημερωθούν οι παρόντες για την σημασία των οικοσυστημάτων, την σημασία της ανακύκλωση και τον χρόνο αποσύνθεσης  των απορριμμάτων.

«Λόγω των ειδικών συνθηκών, που εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των διαχειριστών της ακτής της «Γαλάζιας Σημαίας», του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου και της Δήμητρας Δανιήλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο