Δήμοι

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας προχωρά στην προμήθεια οκτώ υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Με στόχο την ριζική βελτίωση της καθαριότητας, την αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Βέλου-Βόχας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια οκτώ υπογείων συστημάτων με τέσσερις κάδους απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 236.000 €.

Η εγκατάσταση των οκτώ υπόγειων συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικά σημεία των κοινοτήτων Κοκκωνίου, Ζευγολατιού, ενώ στο Βραχάτι που θα τοποθετηθούν πέντε συστήματα, εκτός από το κεντρικό σημείο του χωριού στην Π.Ε.Ο., θα καλυφθεί πλήρως η παραλιακή ζώνη. Η τοποθέτηση των συστημάτων θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός προγράμματος εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των απορριμμάτων σε σημεία που απαιτούν αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους.

Κομψό και λειτουργικό

Το υπέργειο τμήμα των κάδων προβλέπεται ότι θα είναι κομψά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει αισθητικά στο περιβάλλον, ενώ απορρίμματα που θα εισέρχονται από τις θυρίδες εισαγωγής, θα καταλήγουν απευθείας στους υπογειοποιημένους κάδους, αποκλείοντας την εξάπλωση μυρωδιών και την διασκόρπιση απορριμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο από αδέσποτα, καιρικές συνθήκες ή άλλες αιτίες. Επιπλέον τα συστήματα που θα τοποθετηθούν θα είναι ασφαλή καθώς η μετακίνησή τους από φυσικά φαινόμενα ή λόγω βανδαλισμών θα είναι αδύνατη.

Παράλληλα, η χρήση τους θα είναι εύκολη τόσο από ηλικιωμένους όσο και από μικρά παιδιά, ενώ η αποκομιδή τους θα γίνεται από τον στόλο των απορριμματοφόρων που ήδη διαθέτει ο δήμος, μιας και η κατασκευή τους θα γίνει με βάση τις υπάρχουσες προδιαγραφές.

Εν κατακλείδι, η υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, των οποίων η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, ανοίγει το δρόμο για μια άλλη προσέγγιση στην διαχείριση των απορριμμάτων στον δήμο Βέλου -Βόχας, η οποία επενδύει στην αισθητική αναβάθμιση και στην προστασία του περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ιδιαίτερα δε για την περιοχή της παραλίας Βραχατίου η βελτίωση των υποδομών και η επένδυση στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου λειτουργεί αθροιστικά στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, καθιστώντας την ελκυστική για τους παραθεριστές και επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος μετά την υπογραφή της σύμβασης σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε πως «ο δήμος Βέλου-Βόχας επενδύει στην καθαριότητα, καθώς αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη του τόπου μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες». Με σταθερά βήματα και οργανωμένο σχέδιο, κατέληξε ο Δήμαρχος, «διαμορφώνεται μια πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία Καθαριότητας – Πράσινου (απορριμματοφόρα – σάρωθρα – Πράσινα σημεία – υπόγειοι κάδοι – κάδοι κομποστοποίησης – ενίσχυση της ανακύκλωσης) η οποία ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας εποχής για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο