Δήμοι

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στους Μικρασιάτες της Κορίνθου τα σχέδια του κτηρίου που θα στεγάσει τα κειμήλια και τις δράσεις τους

Το κτήριο που θα στεγάσει την Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου και τα κειμήλια των απογόνων των Μικρασιατών που μετά την καταστροφή κατέληξαν στην Κόρινθο, παρουσίασε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, τονίζοντας πως περιλαμβάνεται μεταξύ των έργων που υλοποιούνται εντός του 2023.

«Είναι χρέος προς τους συμπολίτες μας του Συνοικισμού και το επιτελούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Μια εβδομάδα μετά από αυτήν την παρουσίαση, ο Βασίλης Νανόπουλος παρέδωσε συμβολικά, στην διάρκεια της εκδήλωσης της Μικρασιατικής Στέγης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας,  στην Πρόεδρο της Στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδου, τα σχέδια προσόψεως του κτηρίου που θα στεγάσει την Στέγη και τα κειμήλια.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κορινθίων, η αρχιτεκτονική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες. «Η τεχνική υπηρεσία εργάζεται ώστε να έχουμε ανάδοχο το καλοκαίρι για αυτό το πολύ σημαντικό έργο» υπογράμμισε.

Συγκινημένη η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγη πήρε στα χέρια της τα σχέδια, τα οποία η ίδια και παρουσίασε σε όσους βρίσκονταν στην εκδήλωση της Βασιλόπιτας, στο Ενοριακό Κέντρο του ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Κορίνθου. «Εκπληκτική είδηση πραγματικά κύριε Δήμαρχε, εσείς οι δημοτικοί άρχοντες γράφετε ιστορία» είπε απευθυνόμενη προς τον Βασίλη Νανόπουλο, αναγνωρίζοντας την συμβολή όλων σε αυτό το …λιθαράκι. Ωστόσο, με παράπονο παρατήρησε πως εάν είχε πραγματοποιηθεί 10 χρόνια πριν το έργο αυτό, κειμήλια που έχουν σήμερα σχεδόν καταστραφεί, θα είχαν διασωθεί στο ακέραιο» 

Το έργο αναμένεται να έχει ανάδοχο το καλοκαίρι και έρχεται να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των Μικρασιατών του Συνοικισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου έχει ομόφωνα αποφανθεί θετικά από το 2011. Η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί για την δρομολόγηση των ενεργειών, πέτυχε την παραχώρηση του χώρου ανέγερσης από την περιφέρεια Πελοποννήσου, σε λίγες ημέρες παρουσιάζει την Αρχιτεκτονική μελέτη του Μουσείου ενώ ο ανάδοχος αναμένεται το καλοκαίρι με την δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο