Δήμοι

Ο Γιάννης Καρασάββας πρώτος των αντιδημάρχων που απομακρύνεται στον δρόμο που έχει επιλέξει

Ο μέχρι πριν από λίγη ώρα αντιδήμαρχος του Δήμου Κορινθίων Γιάννης Καρασάββας, είναι ο πρώτος από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που απομακρύνεται από τα καθήκοντά του, με απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Αυτό έρχεται ως συνέχεια του τελεσίγραφου που έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων, πριν κόψει την Βασιλόπιτα του συνδυασμού του και πριν παρουσιάσει τους πρώτους υποψήφιους που θα δώσουν την εκλογική μάχη τον προσεχή Οκτώβριο, στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Νανόπουλος, ξεκαθάρισε προς τους συνεργάτες του που κατέχουν θέσεις διοίκησης στον Δήμο, αντιδημάρχους και προέδρους νομικών προσώπων, πως αν δεν σκοπεύουν να συνταχθούν μαζί του, θα πρέπει στο επόμενο διάστημα, δίνοντάς τους μάλιστα περιθώριο δύο εβδομάδων να το σκεφτούν, να παραδώσουν το αξίωμα που κατέχουν και να πορευτούν τους ξεχωριστούς πλέον δρόμους τους.

Προηγήθηκε ωστόσο, η ανάρτηση του κ. Καρασάββα με την οποία αφού θύμιζε τα παραπάνω, έσπευδε να διαχωρίσει την θέση του, με την αναφορά: «Ποτέ δεν υπήρξε ως προϋπόθεση για την βοήθεια μου και της παράταξης που εκπροσωπούσα, η δήλωση πολιτικής υποταγής στον δήμαρχο».

Το τελεσίγραφο

Στην εκδήλωση του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών», του οποίου θα ηγηθεί ξανά ο Βασίλης Νανόπουλος στις επόμενες εκλογές, καταγράφηκαν οι απουσίες τόσο των αντιδημάρχων, όσο και των άλλων τοποθετημένων από τον Δήμαρχο σε θέσεις διοίκησης νομικών προσώπων, εκδηλώνοντας έτσι την στάση τους. Με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων λοιπόν, παύεται από τα καθήκοντά του ο Αντιδήμαρχος κ. Καρασάββας και μένει να δούμε την συνέχεια που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Να αναφέρουμε ωστόσο πως ο κ. Καρασάββας, είχε εκλεγεί το 2019 δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Σταυρέλη και συντάχτηκε με την δημοτική αρχή στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχείρησε τότε ο κ. Νανόπουλος. Αργότερα ωστόσο, παραιτήθηκε από τον συνδυασμό Σταυρέλη και παρέμεινε, όπως και σήμερα άλλωστε, ως ανεξάρτητος στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχος όμως του Βασίλη Νανόπουλου.

Η αλήθεια είναι πως όταν κανείς κατέχει θέση εξουσίας δίπλα σε μια αρχή, θα πρέπει να συμφωνεί με τον επικεφαλής αυτής για να υλοποιήσει το από κοινού τους έργο. Αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και συγκρούσεις, τότε το εντιμότερο είναι οι δρόμοι να χωρίζουν και τα πρόσωπα να μην δείχνουν εμμονή και προσήλωση σε αξιώματα, κάτι που παρατηρήθηκε έντονα τον τελευταίο χρόνο κυρίως της θητείας του πρώην Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, όταν συνεργάτες του είχαν εκδηλώσει την τάση φυγής τους από την τότε παράταξη της πλειοψηφίας, αλλά δεν έλεγαν να αφήσουν την θέση που κατείχαν, παρόλο που δεν είχαν διάθεση και σκοπό να υπηρετήσουν την πολιτική του επικεφαλής τότε Δημάρχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο