Κορινθία

Ομάδα 140 Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών από την Επισκοπή Eisenstadt στη Μητρόπολη Κορίνθου

Τη Μητρόπολη Κορίνθου επισκέφτηκε ομάδα 140 Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών, από την Επισκοπή Eisenstadt, με επικεφαλής τον Επίσκοπο κ. Αιγίδιο, συνοδευόμενη από τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο και με σκοπό να ακολουθήσουν τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, υποδέχθηκε τους Επισκόπους και τους προσκυνητές στον ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου τους μίλησε για την ιστορία της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ιδρυτή της τοπικής μας εκκλησίας Απόστολο Παύλο, στο πνευματικό έργο που επιτέλεσε κατά την παραμονή του στην Κόρινθο και στις περιβόητες δύο «Προς Κορινθίους» Επιστολές του. Επιπρόσθετα,  έκανε λόγο για τον ανακαινιστή της Κορίνθου, μετά τους σεισμούς του 1928, Μητροπολίτη Δαμασκηνό Παπανδρέου, τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά και κτήτορα του ναού. Ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του με αναφορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολή μας, ξεπερνώντας ετησίως τα τέσσερα και πλέον εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσεως, γεγονός που μας καθιστά συνεπέστατους ως Κορινθίους στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

Αμέσως μετά την παρουσία τους στον ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην ιστορική Καθέδρα της Μητρόπολής μας, το «Βήμα του Γαλλίωνος» και ακολούθως συνέχισαν το προκαθορισμένο πρόγραμμά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο