Δήμοι

Οι όροι του Ν. Σταυρέλη για το νέο στην παραχώρηση οικοπέδου στην αστυνομία

Την θετική του ψήφο στην παραχώρηση από τον Δήμο Κορινθίων δημοτικού ακινήτου, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση του νέου διοικητηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, εξηγεί ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας».

Ο κ. Σταυρέλης τονίζει πως η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται, έλαβε υπόψη τόσο τις σοβαρότατες χρόνιες ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου, καθώς και την πρώτη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020. Επίσης, την σοβαρότητα που πρέπει να διέπει το Δήμο Κορινθίων και τους όρους διασφάλισης υλοποίησης  του έργου.

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει πως ο ίδιος, έχει ζητήσει και μάλιστα επιτακτικά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχει λάβει έγγραφες διαβεβαιώσεις, τόσο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, σύμφωνα με τις οποίες:

  • Το αίτημα παραχώρησης του συγκεκριμένου ακινήτου για συγκεκριμένο σκοπό (Αστυνομικό Μέγαρο).
  • Την δέσμευση χρηματοδότησης από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
  • Την ολοκλήρωση του έργου εντός της τριετίας.

«Θεωρούμε πως κάναμε το καθήκον μας για το συμφέρον της πόλης και των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης» υπογραμμίζει ο κ. Σταυρέλης. Ξεκαθαρίζει πως δεν θα έδινε θετική ψήφο αν δεν είχε λάβει τις παραπάνω διαβεβαιώσεις. Εύχεται δε να ενταχθεί χρηματοδοτικά το έργο και να εκτελεστεί στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο