Περιφέρεια

Οικόπεδο για την «Μικρασιατική Στέγη» παραχώρησε η Περιφέρεια και σχέδια για την ανακατασκευή του γηπέδου στον Συνοικισμό

Πελοποννήσου προς χρήση στον Δήμο Κορινθίων, ενός οικοπέδου, για την ανέγερση σε αυτό της «Μικρασιατικής Στέγης», υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο.

«Με την παραχώρηση αυτή αποδεικνύουμε έμπρακτα την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διατήρηση της μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας. Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια αναμένει πλέον την μελέτη από τον Δήμο Κορινθίων, καθώς η ίδια προτίθεται να συνδράμει και στην κατασκευή του εν λόγω χώρου μνήμης.

Σχέδια για το γήπεδο Συνοικισμού

Στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας και ο δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος, συζητήθηκε ακόμα η δυνατότητα ανακατασκευής του γηπέδου στον Συνοικισμό Κορίνθου, που φιλοξενεί το ιστορικό σωματείο ΠΑΣ Κόρινθος και άλλες ομάδες. Προτάθηκε να υπάρξει συνεννόηση του δήμου με τον ιδιοκτήτη του χώρου, προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία για το εν λόγω έργο.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων αφ’ ενός για το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης στην Ποσειδωνία, αφ’ ετέρου για τη σύνδεση του Συνοικισμού Κορίνθου με Νεάπολη και Καλλιθέα, καθώς και μία ακόμα με αντικείμενο την μελέτη ανάπλασης της παραλίας στο Κεραμυδάκι. Τέλος, συμφωνήθηκε να αποστείλει ο δήμος στην Περιφέρεια την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Άσσο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο