KR Tempo

Παράσταση θεάτρου σκιών την Τρίτη στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Ο κύριος Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος και η δεσποινίς Αγλαΐα Ψωρίλου
σας προσκαλούν να τιμήσετε τους γάμους τους»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση θεάτρου σκιών, για μικρούς και μεγάλους, την Τρίτη, 27 Ιουνίου και ώρα 9:00 το βράδυ, στον εξώστη του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Ο πλούσιος γέρο-Μανωλάκης θέλει να παντρέψει την αδερφή του, ετών 82 και παρότι η προίκα είναι μεγάλη, δεν βρίσκει γαμπρό. Με τη συνεργασία του Χατζηαβάτη σκαρώνουν ένα σχέδιο και βρίσκουν για γαμπρό τον Καραγκιόζη. Οι καλεσμένοι φτάνουν, ο γάμος τελείται, μα, στο τέλος, όλα ανατρέπονται… Πάνω από 100 διαφορετικές φιγούρες όλων των αγαπημένων ηρώων του θεάτρου σκιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ανατολής ζωντανεύουν στον μπερντέ για να παρουσιάσουν μια ακόμα περιπέτεια του αγαπημένου Καραγκιόζη, με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια που συνδέονται με τον γάμο.

Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων, ενώ η ιστορικός Μαρίνα Καψαμπέλη θα παρουσιάσει σύντομα την ιστορία και τη σημασία του έργου.

Συντελεστές

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης

Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης

Κύμβαλο, τραγούδι: Κλέαρχος Κορκόβελος

Βιολί: Δημήτρης Λευιτικός

Κιθάρα: Κλεάνθης Γλυνός
Φιγούρες/σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας ΤζιβελέκηςΔημήτρης

ΜπερέκοςΜαρία Κακόνι

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3418051 (10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο