KR TempoΔήμοι

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το ανοιχτό πέτρινο θέατρο 800 θέσεων στο Χιλιομόδι

Παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και των Αντιδημάρχων Γιώργου Πούρου και Δημήτρη Μπίτζιου, ξεκίνησαν οι εκσκαφές για την δημιουργία του ανοιχτού πέτρινου θεάτρου Χιλιομοδίου, στο λόφο του Νικηταρά.

Το Θέατρο, δυναμικότητας 800 θέσεων, κατασκευάζεται σε έκταση 1.100 τ.μ και αναμένεται να παραδοθεί σε 6 μήνες. Πρόταση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, θα είναι να δοθεί στο Θέατρο το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού και με καταγωγή από το Χιλιομόδι, Ειρήνης Παππά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την έναρξη ενός σημαντικού για το Χιλιομόδι έργου, του ανοιχτού θεάτρου και ευχαριστώ όσους δούλεψαν για να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν» ανέφερε ο κ. Νανόπουλος. Το θέατρο, όπως θέλησε να κατατοπίσει τους δημότες, θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων παραστάσεις, «τις οποίες θα μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε». Η πρότασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ονομαστεί «Θέατρο Ειρήνη Παππά», «έρχεται ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στη σπουδαία ηθοποιό που κατάγεται από το Χιλιομόδι» υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Μάλιστα θύμισε πως για το συγκεκριμένο θέατρο είχε πριν από χρόνια υπάρξει συζήτηση με τον Μανούσο Μανουσάκη, που επίσης κατάγεται από την περιοχή.

«Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε όσα είχαν συζητηθεί και να δώσουμε στην Τενέα την προστιθέμενη αξία που επιβάλλεται. Εδώ, γνωρίζετε καλά πραγματοποιούνται ανασκαφικές έρευνες με σπουδαία ευρήματα οι οποίες σε συνδυασμό με το σημαντικό αυτό έργο του θεάτρου, ένα θέατρο κόσμημα, θα καταστήσουν την περιοχή κέντρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθιών.

Ικανοποίηση για το έργο

Το θέατρο δημιουργείται στο λόφο του Νικηταρά .500 τ.μ., θα καταλάβουν οι κερκίδες των 800 θεατών, ενώ περιλαμβάνονται σκηνικά, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ και ότι άλλο χρειάζεται για την παρουσία των θεατών αλλά και των καλλιτεχνών.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρόταση ονοματοδοσίας του Θεάτρου. Σημείωσε πως όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2021 και πως εντός 6μήνου το έργο θα παραδοθεί.

Το θέατρο δημιουργείται στο λόφο του Νικηταρά .500 τ.μ., θα καταλάβουν οι κερκίδες των 800 θεατών, ενώ περιλαμβάνονται σκηνικά, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ και ότι άλλο χρειάζεται για την παρουσία των θεατών αλλά και των καλλιτεχνών. «Στην συνέχεια με διαφορετική εργολαβία θα δημιουργήσουμε και ένα όμορφο, περίτεχνο πεζοδρόμιο για όσους επιθυμούν να φτάνουν εδώ με τα πόδια ενώ θα προχωρήσουμε και στην πλήρη ανάπλαση και αναμόρφωση του λόφου» πρόσθεσε ο Γ. Πούρος.

Από την πλευρά του, ο καταγόμενος από το Χιλιομόδι Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος, μίλησε για ένα σημαντικού έργου για το Χιλιομόδι, τους κατοίκους και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται εκεί αλλά και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο. Παρούσα στην έναρξη των εργασιών κατασκευής ήταν ως εκπρόσωπος της Αρχαιολογικής υπηρεσίας η κ. Ευαγγέλογλου η οποία αναγνώρισε την αξία δημιουργίας του θεάτρου το οποίο σε συνδυασμό με τις ανασκαφικές εργασίες που και φέτος ξεκίνησαν στην Τενέα θα μετατρέψουν την περιοχή σε σταυροδρόμι πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο