Περιφέρεια

Νέο διοικητήριο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει στην Τρίπολη ο Παν. Νίκας

Την δωρεάν παραχώρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, της χρήσης ακινήτου, εμβαδού 8.635 τ.μ., στην Τρίπολη, προβλέπει σχετική απόφαση υπουργείου και με σκοπό την ανέγερση διοικητηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα  θα γίνει η παράδοση και παραλαβή του ακινήτου και εν συνεχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συντάξουν φάκελο, για την ένταξη του έργου ανέγερσης του Διοικητηρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. «Δόθηκε μεγάλος αγώνας, καθώς η συγκεκριμένη έκταση είχε και παλιότερα παραχωρηθεί (μέχρι το 2018), στην τότε Νομαρχία Αρκαδίας και στη συνέχεια στον διάδοχό της θεσμό της Περιφέρειας, προκειμένου να ανεγερθεί διοικητήριο, δεν κινήθηκε όμως καμία διαδικασία όλα τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας. Το οικόπεδο αυτό, όπως και 90.000 άλλα ακίνητα σε όλη τη χώρα, πέρασε στο Υπερταμείο.

«Η σημερινή περιφερειακή αρχή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, πετυχαίνοντας το εν λόγω ακίνητο, όπως και άλλα, να επιστραφεί αρχικά στο υπουργείο Οικονομικών και από αυτό, στην συνέχεια, στον πρότερο ιδιοκτήτη που ήταν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» ανέφερε ακόμα ο κ. Νίκας. Όπως σημείωσε, η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά και πλέον επιδιώκεται τρόπος χρηματοδότησης του έργου».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανάγκη να διαθέτει στην έδρα της, στην Τρίπολη, ένα κεντρικό κτήριο προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της, αλλά και για να απαλλαγεί από τα ενοίκια που τώρα καταβάλει, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι μια ετήσια δαπάνη περί τις 200.000 ευρώ» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο