ΕπιχειρείνΚορινθία

Παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για την παράδοση της Κορινθιακής σταφίδας

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη είχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που εκλέγονται στους νομούς που παράγουν Κορινθιακή σταφίδα, μεταξύ αυτών και της Κορνθίας.

Όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, συζητήθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραγωγή και εμπορία του προϊόντος, τα αίτια των στρεβλώσεων της αγοράς καθώς και ο ρόλος και οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων. Αποφασίσθηκε λοιπόν να δοθεί παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου 2024, προκειμένου να παραδώσουν οι σταφιδοπαραγωγοί στους μεταποιητές το προϊόν τους, για να ενεργοποιήσουν το μέτρο της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την κορινθιακή σταφίδα.

Παράλληλα οι βουλευτές ανάλαβαν την ευθύνη να πάρουν πρωτοβουλίες για τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Σταφίδα, που αποτελεί θεσμοθετημένο συλλογικό όργανο μέσω ευρωπαϊκού κανονισμού και εκπροσωπεί το σύνολο των εμπλεκομένων με το προϊόν, παραγωγούς, μεταποιητές, εμπόρους, μεταφορείς, εξαγωγείς, ώστε να υπάρχει άμεση και επίσημη επαφή και διαβούλευση με το σύνολο του κλάδου.

Στη συνάντηση, εκτός του Χρ. Δήμα έλαβαν μέρος ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επίσης βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαρά και η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη. Από τους άλλους νομούς παρόντες ήταν οι βουλευτές Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσων Φωτήλας, Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπουλου, Μεσσηνίας, Μιλτιάδης Χρυσομάλης και Περικλής Μαντάς και Ζακύνθου Διον. Αχτύπης. Ακόμα, συμμετείχαν  ο γεν. γραμματέας του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο