Δήμοι

Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. Ο Νανόπουλος εξασφάλισε την χρηματοδότηση και ο Ταγαράς έβαλε τις υπογραφές

Με δύο υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου, σύγχρονου και υψηλών προδιαγραφών Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Αγίας Άννας και θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών ολόκληρης της Κορινθίας.

Ο Νίκος Ταγαράς, δήλωσε, όπως είπε, ιδιαίτερα χαρούμενος που ένα όνειρο για την Κορινθία γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. «Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, το οποίο ιδρύθηκε επί των ημερών μου ως νομάρχης Κορινθίας και στεγάστηκε σε μισθωμένο από τη Νομαρχία τότε κτίριο» θυμήθηκε ο κ. Ταγαράς, «ήρθε η ώρα, συνέχισε, να αποκτήσει την δική του υπερσύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, στην οποία θα μπορούν οι 240 και πλέον μαθητές του απ’ όλη την Κορινθία να εκπαιδευτούν και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους».

Οι δύο υπουργικές αποφάσεις που ο ίδιος υπέγραψε, τονίζει πως ήταν απαραίτητες, προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του νέου Μουσικού Σχολείου Κορίνθου. Δεν παρέλειψε δε να τονίζει την μεγάλη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, «έχουν εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός τέτοιου Σχολείου που θα αποτελέσει κόσμημα για όλη την Κορινθία».

Ο Βασίλης Νανόπουλος, εκφράζοντας επίσης την ικανοποίηση και την χαρά του, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για το Δήμο μας, αλλά για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της Κορινθίας. Εξήρε δε την καθοριστική συνδρομή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά.

«Μετά την εξασφάλιση από το Δήμο Κορινθίων χρηματοδότησης ύψους 11 εκ ευρώ, μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, για την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου και μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών και εγκρίσεων, ήρθαν οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις του Νίκου Ταγαρά που μας δίνουν τη δυνατότητα πλέον να εκδώσουμε την άδεια για την οικοδόμηση του νέου Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων. Πλέον, μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για την κατασκευή του. «Το υψηλών προδιαγραφών αυτό Σχολείο είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει πρότυπο για σχολεία του ίδιου είδους» κατέληξε ο κ. Νανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο