Επιχειρείν

Μνημόνιο συνεργασίας του ΣΕΒ Πελοποννήσου και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, υπέγραψαν «Μνημόνιο Συνεργασίας» με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της υποστήριξης των Επιχειρήσεων της περιοχής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος δίνοντας έμφαση στο κλάδο της μεταποίησης, αξιοποιώντας τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB.

Οι δύο οργανισμοί θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο συμπράξεων στο πλαίσιο στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης των εξαγωγών, μέσα από ανταλλαγή γνώσης.  Μέσα από τη συνεργασία αυτή, θα προσδιοριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες της αγοράς και τα χρηματοδοτικά κενά ανά κλάδο. Παράλληλα θα αναδειχθούν «καλές πρακτικές» μέσα από ανταλλαγή επιτυχημένων παραδειγμάτων και δράσεων καινοτομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της HDB θα δοθεί πρόσβαση στην πλατφόρμα δικτύωσης “InnoAgora” στα μέλη του ΣΕΒΠΕΔΕ, με στόχο τη διασύνδεση με διεθνή οικοσυστήματα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και την εύρεση εμπορικών εταίρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο