Δήμοι

Η «Γαλάζια Σημαία» κυματίζει στις τέσσερις ακτές των δύο θαλασσών του Δήμου Κορινθίων

Σε τέσσερις ακτές του δήμου Κορινθίων κυματίζει πλέον η «Γαλάζια σημαία», καθώς μετά την παραλία Καλάμια, που κρατάει για δεύτερη χρονιά την «επιβράβευση» αυτή, το πρόγραμμα πιστοποίησε πλέον την παραλία της Ποσειδωνίας, επίσης στην Κόρινθο, καθώς και τις παραλίες της Αλμυρής και του Κόρφου στην πλευρά του Σαρωνικού.

Οι ακτές πληρούν τα κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα, κριτήρια που ελέγχονται αυστηρά στην περίοδο προετοιμασίας και διαφοροποιούνται αναλόγως του χαρακτηρισμού της παραλίας ως «πολυσύχναστης» ή μη. Ο Δήμος πιστοποιήθηκε χωρίς παρατηρήσεις και τοποθέτησε τις σημαίες στις 4 ακτές παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Τίμου Πιέτρη και της Δήμητρας Δανιήλ Σκόνδρα η οποία προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία της στο πρόγραμμα, προετοιμάζοντας τις ακτές για την πιστοποίηση τους.

«Η αναβάθμιση των παραλιών μας υπήρξε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα. Η πόλη πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην θάλασσα και αυτό κάνουμε. Οι πολίτες το βλέπουν και το αναγνωρίζουν, η δική μας προσπάθεια συνεχίζεται. Στόχος μας είναι ένα ενιαίο, αναβαθμισμένο, οργανωμένο παραλιακό μέτωπο που θα προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες ομορφιά, ασφάλεια αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο