KR Tempo

Με τον «Υπασπιστή του Καποδίστρια» Τσόγκας και Μπίσδας επέστρεψαν στο θέατρο

Το θέατρο …επιστρέφει και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο «Βελλερεφων» Αρχαίας Κορίνθου επέλεξε να τιμήσει την ημέρα αυτή με μια εξαιρετική παράσταση, αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια.

Το θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Υπασπιστής του Καποδίστρια» έγραψε ο Κώστας Τσόγκας και πρωταγωνίστησε στον ρόλο του Υπασπιστή, στην σκηνή που στήθηκε μπροστά από το ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αρχ. Κόρινθο. Μαζί του, υποδύθηκε τον ρόλο του Καποδίστρια ο Κώστας Μπίσδας, ο οποίος ανέλαβε να σκηνοθετήσει την θεατρική παράσταση που απόλαυσαν όσοι βρέθηκε τις πρώτες δύο ημέρες στην Αρχαία Κόρινθο. Μεταξύ των καλεσμένων, ο Υφυπουργός Χρ. Δήμας, η βουλευτής της Ν.Δ. Μαριλένα Σούκουλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση καταπιάνεται με τον τρόπο που βλέπει και αντιλαμβάνεται «ο υπασπιστής του Καποδίστρια» το σύντομο βίο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας. Μας περιγράφει πως προσπαθεί να κερδίσει την ανεξαρτησία του τόπου και να κάνει τη χώρα μας είναι νέο αλλά αντάξιο της ιστορίας της σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Τα προβλήματα που συναντά και πως τα λύνει αλλά και τους εσωτερικούς του φραγμούς για την ηθική τη θρησκεία και τον άνθρωπο.

Ο Ευτύχιος Βοναφιν, ήταν φίλος και συνεργάτης του κυβερνήτη, αλλά και ο πρώτος ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Ναύπλιο. Επίσης, ήταν αυτός που βαλσάμωσε τον Καποδίστρια πριν την ταφή του στην Κέρκυρα.

Το θεατρικό έργο έγραψε ο Κώστας Τσόγκας και σκηνοθετεί ο Κώστας Μπίσδας. Οι δυο τους πρωταγωνιστούν στην σκηνή, υποδυόμενοι τους δύο ρόλους, του Υπασπιστή και του Κυβερνήτη Καποδίστρια αντίστοιχα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο