Κορινθία

Με τον Αγιασμό ξεκίνησε η δράση των Κατηχητικών Σχολών της Μητρόπολης Κορίνθου

Στο ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, τέλεσε την Κυριακάτικη θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού και αμέσως μετά τον αγιασμό για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολών της Μητρόπολης.

Στο κήρυγμα του, με αφορμή την εορτή της Μετάστασης του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννη του Θεολόγου, επισήμανε ότι ο Άγιος Ιωάννης χαρακτηρίζεται ως ο «υψιπέτης αετός» της Θεολογίας, καθώς αυτός συνέγραψε το «θεολογικότερο» των Ευαγγελίων. Ονομάζεται Ευαγγελιστής της Αγάπης, γιατί μέσα από το Ι. Ευαγγέλιο του και τις Καθολικές Επιστολές του διδάσκει την αληθινή αγάπη, όπως «Ο Θεός αγάπη εστί».

Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων των Ναών της Μητρόπολης Κορίνθου, προτρέποντας τους πιστούς να στέλνουν τα παιδιά τους στα Κατηχητικά, για να διδαχθούν Χριστό, να «μπολιαστούν» με Χριστό και να ηχεί πάντοτε στα αυτιά τους η «βροντή» της φωνής του Θεού, «ώστε να ζήσουν την ζωή τους με καθαρότητα και αγιότητα βίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο