KR Sports

Το 40ο Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου μαρσάρει στο χώμα από Κόρινθο προς Χιλιομόδι

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (Α.Λ.Α.Κ.) διοργανώνει το 40ο Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου, το διήμερο, 21 και 22 Οκτωβρίου, έναν αγώνα που αποτελεί τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος.

Η συμμετοχές ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, (13/10), με το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον αγώνα να είναι υψηλό. Κέντρο του αγώνα είναι η πόλη της Κορίνθου, η οποία θα φιλοξενήσει το Service Park στο Parking του Αγίου Νικολάου, ενώ στο Επιμελητήριο Κορινθίας θα στεγάζεται το στρατηγείο του αγώνα.

«Για μία ακόμα φορά, θεσμικός χορηγός του 40ού Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου είναι ο Δήμος Κορίνθιων που βρίσκεται δίπλα στην Α.Λ.Α. Κορινθίας, καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος που είναι παρών σε όλες τις διοργανώσεις του Σωματείου και στηρίζει έμπρακτα τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό» αναφέρει ανακοίνωση της Α.Λ.Α. Κορίνθου. Το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου και από τις 3:00 μ.μ. έως τις 6:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της HatKar Service AE (80ό χλμ. Νέας Εθνικής Οδού, Παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών), θα γίνει ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του Ράλλυ. Εν συνεχεία, στις 8:30 το βράδυ, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Κόρινθο θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση και η παρουσίαση των πληρωμάτων, η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα αγωνιστούν τρεις φορές στην ειδική διαδρομή «Χιλιομόδι», η οποία έχει μήκος 11.47 χιλιόμετρα. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ανέρχονται σε 34.41 χλμ και τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 131.34 χλμ. Πρόκειται για μια στενή γενικά σαν διαδρομή, γρήγορη στην αρχή μέσα στο δάσος, γίνεται τεχνική με «πονηρά» σημεία για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα όπου και θα κάνει διαφορές.

Πληροφορίες διαδρομής

Αφετηρία Ε.Δ.: Στην ΠΕΟ Κορίνθου-Άργους, περνάτε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθύνεστε προς Χιλιομόδι. Μετά από 5,60 χλμ, κάνετε αριστερά στην Ταβέρνα – Βαρέλα Κυν. Συλλόγου, απέναντι από διασταύρωση Μαψού.

Τερματισμός: Μετά τον Σολωμό, κάνετε αριστερά προς Αθίκια στα 2,30χλμ (Διασταύρωση Αλαμάνου) και δεξιά στο χωματόδρομο είναι το Stop. Ενδιάμεσες προσβάσεις:

  • Στο δρόμο προς Άργος, περνάτε την έξοδο του χωριού Σολωμός και κατευθύνεστε προς Χιλιομόδι, 1,5χλμ μετά την διασταύρωση των Αθικίων, κάνετε αριστερά στον χωματόδρομο και στα 200 μέτρα θα βρεθείτε στο τελευταίο χλμ της ειδικής.
  • Φτάνοντας στο Χιλιομόδι, κάνετε αριστερά στην Πλατεία (Εκκλησία) και στο 1χλμ. πάλι αριστερά προς Καμαρέτα – Ιερά Μονή Φανερωμένης. Μετά τις γραμμές του τρένου στα αριστερά προς Καμαρέτα, κάτω από την ταβέρνα και βρίσκεστε στο 3,9χλμ της ειδικής.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το 40ο Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου στην ιστοσελίδα του αγώνα: 40ο Rally Sprint Kορίνθου 2023 – ΑΛΑΚ – Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (alak.gr)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο