ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Με δικό της περίπτερο και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει με αυτόνομο περίπτερο 100 τ.μ. και φέτος στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα διεξαχθεί στην συμπρωτεύουσα από τις 10 μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν την φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας στην ΔΕΘ συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Άννας Καλογεροπούλου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Όπως διευκρινίστηκε, στο περίπτερο, που θα βρίσκεται σε διακριτό και προβεβλημένο χώρο της ΔΕΘ, θα προβληθούν οι δραστηριότητες και τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω 5 θεματικών ενοτήτων. Οι ενότητες αυτές είναι: Τουρισμός, περιβάλλον, ενέργεια – αειφορία, δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή και πρωτογενής τομέας.

Ειδική θεματική ενότητα θα αποτελέσει αυτή την φορά, η αναφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, μέσα από εκθέματα στα οποία θα περιλαμβάνονται βιβλία και λευκώματα αλλά και ενθυμήματα τόσο Πελοποννησίων που πολέμησαν στην Μικρά Ασία, όσο και προσφύγων που έφθασαν από εκεί και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο