Επιχειρείν

Στην όμορφη ορεινή Bυτίνα η τελευταία εκδήλωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Στην Βυτίνα, εκεί στην ορεινή Αρκαδία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε την τελευταία φετινή -και πρώτη χειμωνιάτικη- εκδήλωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories, που σκοπό έχει να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας.

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε την σημασία που έχει να προβάλλεται, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, η εξαιρετική κουζίνα των περιοχών της Περιφέρειας, αλλά και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων που παράγονται σε αυτές. Ανάλογα ήταν και τα μηνύματα που μετέφεραν στους σύντομους χαιρετισμούς τους, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Η πλατεία της Βυτίνας μεταμορφώθηκε σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή, όπου πρωταγωνιστές, μαζί με τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, ήταν οι παραγωγοί και τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη την Αρκαδία. Οι πολλοί επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, αλλά και να πάρουν μέρος σε γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, καθώς και εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο