Κορινθία

Με ένα τσεκούρι κόντεψε να τα σπάσει όλα στο κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου

Ήταν νωρίς το βράδυ της Τρίτης, όταν ένας αλλοδαπός άντρας, κρατώντας στο χέρι του ένα τσεκούρι που είχε πάρει από τον πίνακα πυρασφάλειας του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, άρχισε να χτυπάει στον χώρο και να προκαλεί τρόμο στην θέα του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασε λίγο μετά ένα περιπολικό όχημα, με δύο αστυνομικούς. Ο αλλοδαπός, αφού είχε τοποθετήσει το τσεκούρι στο σημείο που το είχε βρει, μέσα δηλαδή στον πίνακα πυρασφάλειας, στον χώρο του φουαγιέ του θεάτρου, περιπλανιόταν λίγο πιο κάτω, στο πάρκινγκ του φλοίσβου, όπου και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, ενώ στο σημείο είχαν σπεύσει και επιπλέον δύο άνδρες της αστυνομίας. Εκτός ελέγχου ο δράσης των φθορών του Δημοτικού Θέατρου, συνελήφθη, ενώ πρόβαλε έντονη αντίδραση. Στην προσπάθεια σύλληψής του μάλιστα, ξέφυγε των αστυνομικών και χτύπησε πολίτη που βρισκόταν κοντά στο σημείο της σύλληψης, ενώ κατάφερε ακόμα να σπάσει και τις χειροπέδες που του είχαν πριν περάσει.

Λίγο αργότερα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, για να διαπιστωθεί πως βρισκόταν παράνομα στην χώρα, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν στον τόπο μας συγγενικά του πρόσωπα, που τον αναζητούσαν. Φαίνεται ωστόσο πως είχε δράσει και το πρωί στον χώρο του Δημοτικού Θέατρου, καθώς άνθρωπος του δημάρχου Κορινθίων, βρέθηκε κοντά στο μεσημέρι της χθεσινής ημέρας στο φουαγιέ και διαπίστωσε πως όλοι οι πίνακες ήταν πεταμένοι στο πάτωμα. Άλλοι πάλι λένε πως πιθανότατα να περιτριγύριζέ το κτήριο του Θέατρου και την προηγούμενη ημέρα.

Μάλιστα λίγο πριν πάρει το τσεκούρι στα χέρια του, είχε βγει στον δρόμο κρατώντας έναν από τους πίνακες που υπάρχουν στο φουαγιέ, προκαλώντας την περιέργεια περαστικών. Λίγο μετά, η περιέργεια έγινε για κάποιους τρόμος, αφού με το τσεκούρι άρχισε να χτυπάει το κτήριο, σπάζοντας μέρος της μαρμάρινης πινακίδας έξω από την κεντρική είσοδο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος και θα υποβάλει μήνυση. Στο μεταξύ, το περιστατικό αυτό θέτει θέμα ασφάλειας του κτηρίου, του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο πολλές φορές έχει υποστεί ζημιές. Σπασμένα μάρμαρα στα σκαλοπάτια, το κυλικείο λεηλατημένο από την ημέρα που το άφησε ο επιχειρηματίας που λειτουργούσε εκεί καφέ, αλλά και όπως έδειξε το περιστατικό, εύκολη πρόσβαση στους χώρους, που εκτός του θεάτρου, εκεί στεγάζεται και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο