KR TempoΔήμοι

Για 6η Χρονιά τα Σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων στέλνουν μήνυμα για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Green Schools Followgreen» και με link followgreen.gr/loutraki, συνεχίζει για 6η σχολική χρονιά 2023 – 2024 τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – καπάκια – μπαταρίες– ενδύματα.

Στόχος της δράσης είναι οι μικροί μαθητές, «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας αυτής, να διδαχθούν στην πράξη την αξία της σωστής ανακύκλωσης, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Σήμερα Τρίτη, διανεμήθηκε στα συμμετέχοντα σχολεία και για τις ανάγκες της δράσης, ο απαραίτητος εξοπλισμός από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Αθανάσιος Μουζάκης.  Όπως κάθε άλλη χρονιά, η αποκομιδή των κάδων πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με τις επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων να απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και με link followgreen.gr/loutraki/contest -όπου καθίσταται δυνατή η περαιτέρω ενίσχυση των σχολείων, με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για 6η συνεχόμενη χρονιά θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο