Πολιτική

Κ. Κόλλιας. Πίστεψε πως ήταν νικητής, έδωσε την επόμενη μάχη στα δικαστήρια και επιστρέφει

Έπρεπε να περάσουν τελικά δύο χρόνια για να δικαιωθεί ένας μακρύς δικαστικός αγώνας, σαφώς μεγαλύτερος σε ένταση και διάρκεια από τον προεκλογικό, αλλά για τον ίδιο περισσότερο σίγουρος με την ανασφάλεια της κάλπης.

Ο Κώστας Κόλλιας είναι έτοιμος πλέον να βρεθεί στα γνώριμα η  αυτόν έδρανα του κοινοβουλίου, στο οποίο απουσιάζει από τις εκλογές του 2014, όταν η εκλογική ήττα της Ν.Δ. τότε τον άφησε εκτός, καθώς η μοναδική έδρα του κόμματος στο νομό μας πέρασε στον Χρ. Δήμα. Τον Ιούνιο του 2019, ο Κ. Κόλλιας ήταν ξανά υποψήφιος βουλευτής, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν του έκανε τότε την τιμή. Βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση του πρώτου επιλαχόντα, αλλά δεν πείστηκε ότι η «μάχη» είχε τελειώσει στην …μητέρα των μαχών.

Δεν αποδέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού ήταν σίγουρος πως η βούληση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στην Κορινθία ήταν διαφορετική. Ο αγώνας ξεκίνησε από το εκλογοδικείο, όπου στην αρχή έδειξε πως δεν θα υπήρχε λόγος αν το τραβήξει. Αλλά αυτός το έκανε και συνέχισε τον δικαστικό αγώνα του στα διοικητικά δικαστήρια, φθάνοντας μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο χρόνος ήταν μακρύς, ο αγώνας μεγάλος και το κόστος αρκετά ακριβό.

Ο Κώστας Κόλλιας είναι έτοιμος πλέον να βρεθεί στα γνώριμα η  αυτόν έδρανα του κοινοβουλίου, στο οποίο απουσιάζει από τις εκλογές του 2014, όταν η εκλογική ήττα της Ν.Δ. τότε τον άφησε εκτός, καθώς η μοναδική έδρα του κόμματος στο νομό μας πέρασε στον Χρ. Δήμα.

Όμως, η απόφαση του Δικαστηρίου φαίνεται πως ήταν πλέον δεδομένη για τον βουλευτή πλέον Κορινθίας. Ο Κ. Κόλλιας, σίγουρος πλέον για αυτή την έκβαση, καθώς είχε ήδη δεχτεί την θετική εισήγηση από την εισηγήτρια, ήταν και πάλι παρών στα δημόσια κοινά. Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Διώρυγα και στη Νεμέα, μέχρι τις απλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε πίσω κάθε δικαστική απόφαση, αλλά αυτό θα συνέβαινε τελικά.

Η επιστροφή του είχε γίνει θέμα συζήτησης μήνες τώρα στην Κορινθία, με έκδηλο το ενδιαφέρον, έστω και από περιέργεια. Ο ίδιος απέφευγε να μιλήσει και να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ήταν όμως σίγουρος. Αυτή η σιγουριά του άλλωστε του έδωσε δύναμη να συνεχίσει. Η ορκωμοσία του αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα λάβει αναδρομικά όλα τα χρήματα της βουλευτικής αποζημίωσης των τελευταίων δύο ετών, που χωρίς να ευθύνεται έμεινε εκτός κοινοβουλίου.

Στο κοινοβούλιο από το 2007

Ο Κ. Κόλλιας εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής το 2007 και κάθισε στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας κατά την δεύτερη θητεία διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, ενώ το 2009 η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές, αλλά ο ίδιος επανεκλέχτηκε πρώτος και μοναδικός στην Κορινθία, έχοντας αφήσει εκτός τον πανίσχυρο μέχρι τότε Υπουργό και για χρόνια βουλευτή Αν. Παπαληγούρα. Επανήρθε στην Βουλή ως βουλευτής Κορινθίας και πάλι στις εκλογές του 2012 και κάθισε στα κοινοβουλευτικά έδρανα της πλειοψηφίας, το διάστημα διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Η πρώτη του ήττα ήρθε στις εκλογές του 2014 και ξανά τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η εκλογική ήττα της Ν.Δ. περιόρισε τις έδρες σε μία, την οποία κατέλαβε ο Χρ. Δήμας.

Τον Ιούνιο του 2019 και παρά τις ανησυχίες και τις αμφισβητήσεις, ο κ. Κόλλιας ήταν ξανά υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας, όμως το αποτέλεσμα τώρα έδωσε την πρωτιά στον Χρ. Δήμα, την δεύτερη θέση στον Νίκο Ταγαρά, που επέστρεφε στην Βουλή και λίγο αργότερα στην κυβέρνηση και την τρίτη έδρα στην Μαριλένα Σούκουλη, για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής, για πρώτη φορά και βουλευτής.

Οι ευχαριστίες του βουλευτή

«Η επιστροφή μου στα κοινοβουλευτικά έδρανα ύστερα από 6,5 χρόνια, με γεμίζει συγκίνηση και ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας» ανέφερε στην πρώτη του δήλωση μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ο βουλευτής πλέον Κορινθίας Κώστας Κόλλιας.

Εκφράζει τις ευχαριστίες του, αρχικώς στην προϊσταμένη και τους υπαλλήλους του πρωτοδικείου Κορίνθου, «για την άψογη υπηρεσιακή συμπεριφορά τους» όπως σχολιάζει, καθώς επίσης τον δικηγόρο του και τους φίλους κορίνθιους δικηγόρους «που στήριξαν το δίκαιο του αιτήματος μου». Ευχαριστεί ακόμα όσους τον βοήθησαν «κατά την επίπονη αποδεικτική διαδικασία. Όλες και όλους εσάς για το ενδιαφέρον και την αγάπη που μου δείξατε στα δύο χρόνια της πολιτικής μου περιπέτειας».

Καταλήγοντας, εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγό του «που στάθηκε δίπλα μου σταθερός αρωγός και συμπαραστάτης σε ένα αγώνα προσωπικής και συλλογικής δικαίωσης».

Η θέση της Σούκουλη

Η Μαριλένα Σούκουλη, που κατάφερε να αναδειχθεί και αν. κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, θα πρέπει να αποδεχτεί αυτή την εξέλιξη που ήρθε δύο χρόνια μετά την εκλογική μάχη. Με την εμπειρία της στο κοινοβούλιο και χωρίς να γνωρίζουμε αν θα αξιοποιηθεί πολιτικά σε άλλο πόστο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, η κ. Σούκουλη ξέρει πως πρέπει να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει την επάνοδό της στο κοινοβούλιο, αφού η θέση της στο ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο