ΔήμοιΠεριφέρεια

Μέσα Ιουλίου η πρώτη πληρωμή από τους Δήμους στην ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιουλίου, θα γίνει η πληρωμή για την διαχείριση των απορριμμάτων στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

Η διακδικασία προβλέπει ότι οι Δήμοι της πρώτης διαχειριστικής ενότητας, μεταξύ των οποίων και η Κορινθία (συμμετέχουν ακόμα η Αργολίδα και μέρος της Αρκαδίας, καθώς και οι Δήμοι Σπάρτης, Ελαφονήσου και Δυτ. Μάνης που εξυπηρετούνται προσωρινά στην πιο πάνω μονάδα, θα καταβάλουν τα σχετικά κονδύλια στον ΦοΔΣΑ, ο οποίος και θα τα διαθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τα καταθέσει στη συνέχεια, ως αντισυμβαλλόμενο μέρος στην ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης, στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δημάρχων από τις περιοχές που διαθέτουν απορρίμματα στην μονάδα της Παλαιόχουνης, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, όπως επίσης τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας και της διαχειρίστριας εταιρείας.

Σεπτέμβριο το Σάθοβούνι

Στην ίδια  συνεδρίαση, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι αναμένεται να καταστεί λειτουργικός το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στην μονάδα της Παλαιόχουνης, από όπου και γνωστοποίησε ότι οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται εκεί και αφορούν στην οριστική διαχείριση είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Κατά τη ίδια πάντα σύσκεψη, έγινε ακόμα συζήτηση για το θέμα της ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ξεκινούν άμεσα, με πρωτοβουλία του ΦοΔΣΑ, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια, καθώς απότελεί σημαντικό κεφάλαιο η επιτυχία της ανακύκλωσης που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους και του όγκου των σκουπιδιών. Πολύ σύντομα δε, ακολουθεί και η ανάλογη εκστρατεία της Περιφέρειας.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε ότι οι δήμοι και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, θα πρέπει να φροντίζουν να καθαρίζουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

«Αν διαπιστώνουν ότι αδυνατούν να το πράξουν, μπορούν να ζητούν σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, προκειμένου να συνδράμει αυτή» κατέληξε ο Παν. Νίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο