Κορινθία

«Κοκκινίζουν» ξανά την Κορινθία τα 58 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σήμερα η Κορινθία, αφού κανείς δεν πίστευε ότι μέσα στο καλοκαίρι, θα έφθανε να καταγράψει σε μία ημέρα 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που ούτε τον χειμώνα έφθασε.

Η Κορινθία βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο» του χάρτη της πανδημίας, μαζί με την Αττική και την Ηλεία στην Πελοπόννησο, καθώς αγγίζει τα 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Στο ποσοστό θετικότητας, στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα, με δεδομένα από 5 έως 11 Ιουλίου, η Κορινθία καταγράφει 0,65%, δηλαδή από τα υψηλότερα, όσο και η Αχαΐα με την Μεσσηνία (0,64%).

Στο μεταξύ, σε 174 rapid test που έγιναν σήμερα στην Κόρινθο, υπήρξαν 9 θετικά και αφορούσαν 4 άνδρες και 5 γυναίκες, με ενδιάμεση ηλικία τα 35 έτη, ενώ στο Κιάτο έγιναν 139 τεστ, με 4 θετικά, που αφορούν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, με ενδιάμεση ηλικία μόλις τα 18 έτη. Αύριο Πέμπτη, 15 Ιουλίου, δωρεάν rapid test θα γίνονται επίσης στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, από τις 8:30 το πρωί, μέχρι τις 2:30 μ.μ. και στο Λουτράκι, στην πλατεία του ΟΣΕ από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μ.μ.

Η κατάσταση στον νομό μας δυσκολεύει πολύ πλέον, καθώς αυξάνονται και οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Κορίνθου (τρεις άνθρωποι μέχρι και την Τετάρτη), ενώ η καθημερινή αύξηση έχει ανεβάσει τον εβδομαδιαίο μέσο όρο στα 25,71 κρούσματα. Ανάλογα δραματική είναι η κατάσταση στο σύνολο της Πελοποννήσου, που καταγράφει σήμερα 126 νέα περιστατικά και ανεβάζει το σύνολο από την αρχή της πανδημίας στο 11.778. Η Μεσσηνία καταγράφει 40 κρούσματα σήμερα και άλλα 17 η πολύ μικρότερη ωστόσο, γειτονική μας Αργολίδα. Με 8 κρούσματα τραβάει την …ανηφόρα και η Αρκαδία, ενώ μόνη εξαίρεση παραμένει η Λακωνία, με τρία και σήμερα κρούσματα.

Στην …άλλη Πελοπόννησο τέλος, η γειτονική Αχαΐα κατέγραψε και σήμερα 89 νέα κρούσματα και η Ηλεία άλλα 33.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο