Πολιτική

Κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Κόρινθο και στην ορεινή Στυμφαλία

Ο αν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αρβανιτίδης, βρέθηκε στην Κόρινθο και είχε συναντήσεις με φορείς του τόπου μας και επιχειρηματίες, ενώ επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά Κορίνθου και την λίμνη στην ορεινή Στυμφαλία.

Τον συνόδευαν το μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Γ. Μπουλμπασάκος και ο γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας Δ. Αγγελόπουλος. Στο Επιμελητήριο Κορινθίας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Τάκη Λουζιώτη, ενώ ακολούθησε στον χώρο του Επιμελητηρίου συνάντηση με τους Πρόεδρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορινθίας, του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, του ΤΕΕ  Κορινθίας, της ΕΕΤΕΜ Κορινθίας και εκπρόσωπος του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε. Οι φορείς αναφέρθηκαν στην κρίση που βιώνει η αγορά, στο ενεργειακό κόστος και στο κόστος των καυσίμων, στην ακρίβεια, στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τεχνικό κλάδο. Ακόμα, στα προβλήματα και τους αποκλεισμούς στο πρόγραμμα «εξοικονομώ», στην ανάγκη άμεσων φόρο ελαφρύνσεων, στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές τροφίμων, στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, στη μη λειτουργία των γεωργικών προειδοποιήσεων στον νομό την τελευταία πενταετία, στα εργασιακά που γύρισαν χρόνια πίσω, στον ΕΦΚΑ που δεν έχει υπαλλήλους, στην ανάγκη των συλλογικών συμβάσεων και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Οι προτάσεις του Κινήματος

Ο κ. Αρβανιτίδης ενημέρωσε τους φορείς για τις δράσεις και τις προτάσεις του  Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Τόνισε την ανάγκη άμεσης αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και  καθορισμού του στην συνέχεια από τους κοινωνικούς εταίρους. Υποστήριξε την μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για το 2022 και την μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% σε βασικά αγαθά και είδη διατροφής, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2022

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά, να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022, να υπάρξει ένα νέο αξιοπρεπές ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Πρότεινε μια ρύθμιση 120 δόσεων με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς σημειώνοντας ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για τις λοιπές χρεώσεις απ’ ότι για την αξία του ρεύματος. Τέλοςμ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην ανάγκη εκδημοκρατισμού των μέσων παραγωγής ενέργειας, στην ενεργειακή ασφάλεια, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχιας, στην ανάγκη επένδυσης σε δίκτυα μεταφοράς και αποθήκευσης ενέργειας.

Πρώτα στην λαϊκή αγορά

Αμέσως μετά το Επιμελητήριο, το κλιμάκιο περιηγήθηκε στην εμπορική και στην λαϊκή αγορά της Κορίνθου, είχε διάλογο με ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς που αναφέρθηκαν στην πεσμένη κίνηση στην αγορά, στο αυξημένο κόστος λειτουργίας – παραγωγής – ενέργειας, στις ζημιές, στην απουσία κυβερνητικής στήριξης. Τους ενημέρωσε για τις έως τώρα δράσεις και προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα δίπλα τους.

Στην ορεινή Κορινθία

Τέλος, το κλιμάκιο επισκέφτηκε  την λίμνη Στυμφαλία (περιοχή Natura) και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, καθώς και με επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Σικυωνίων. Τους ενημέρωσε τόσο για τις ενέργειες μας όσο και για τις ερωτήσεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Ελλήνων απ’ όπου αναδείχθηκαν διαδοχικές κυβερνητικές ανεπάρκειες (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) στη διαχείριση και προστασία της λίμνης και του βιότοπου της.

Ο κ. Αρβανιτίδης ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στους καλαμιώνες της λίμνης τα τελευταία χρόνια και δεσμεύτηκε να πιέσουμε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην κατεύθυνση άμεσης υλοποίησης όλων των απαραίτητων μελετών και σχεδίων για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την προστασία και την ανάδειξη της μυθικής λίμνης όπως της αξίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο