Περιφέρεια

Ικανοποίηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου από την πορεία των έργων στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

Την μονάδα που κατασκευάζεται στην Παλαιόχουνη από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες παρατήρησε ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το κεντρικό κύτταρο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όπως και το κτήριο διοίκησης, ενώ ταχύτατη είναι και η πρόοδος στην κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, όπως και στο έργο του συνδετήριου δρόμου προς τη μονάδα. «Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πριν το τέλος του φετινού χρόνου θα είναι δυνατή η παραλαβή απορριμμάτων από δήμους της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Το έργο που εκτελείται στην Αρκαδία, αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό κατασκευής 135 εκ. ευρώ. Σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει δύο ακόμα ανάλογες μονάδες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα αναπτυχθούν στην Κορινθία και την Αργολίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο