Περιφέρεια

Ικανοποίηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πορεία του έργου διαχείρισης απορριμμάτων

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική, ενώ ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην άμεση ανάγκη για την αποκατάσταση των υφιστάμενων, δηλωμένων και μη, ΧΑΔΑ προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια προτίθεται να αναλάβει τη σχετική μελέτη. Το θέμα θα τεθεί και εγγράφως προς το υπουργείο, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο σύσκεψης, που προγραμματίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο περιφερειάρχης έθεσε ακόμα, το θέμα της μονάδας ζωοτροφών που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στο Αθήναιο. Ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον Μ. Γραφάκο ότι κατά της σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, υπάρχει ήδη προσφυγή από την Περιφέρεια, την οποία ο περιφερειάρχης ενεχείρισε και στον Μ. Γραφάκο, ενώ επανέλαβε το αίτημα να μην προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης της παραπάνω μονάδας καθώς, όπως τόνισε, υπάρχει συσσώρευση οχλουσών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Αθήναιου.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να προσφύγει ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο