Κορινθία

Ιερατική σύναξη για την προετοιμασία των «Παύλειων 2021»

Με την παρουσία όλων των κληρικών της Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 17 Ιουνίου, η  Ιερατική Σύναξη, στον ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου.

Το θέμα που κυριάρχησε είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής μας εκκλησίας και Πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021». Προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μίλησε με θέμα: «Η Ιερατική μας ιδιότητα». Στη σύντομη εισήγηση του, ανέπτυξε το θέμα του με αναφορές στο Μυστήριο των Μυστηρίων, την θεία λειτουργία, τονίζοντας ότι η δωρεά εκ του ουρανού αποτελεί πραγματικότητα και στους ιερείς επαφίεται να ανοίξουν την καρδιά τους για να κατοικήσει εντός τους το Άγιον Πνεύμα, ώστε όταν λειτουργούν και θυσιάζεται ο Χριστός και εκχύνεται το Άγιον Αίμα Του και το Άχραντον Σώμα Του προσφέρεται προς βρώσιν να ζουν τον ουρανό.

Ο Επίσκοπος κ. Αγάπιος τόνισε ιδιαίτερα ότι οι ιερείς, δια της χάριτος της ιερωσύνης, που έλαβαν εκ των χειρών του Αρχιερέως, είναι οι πλέον παρόντες στη ζωή του κάθε πιστού, αφού ανοίγουν και κλείνουν τη ζωή τους από της γεννήσεως τους έως της κοιμήσεως τους, βαπτίζοντες, χρίοντες, αγιάζοντες, ευχόμενοι για τις ασθένειες τους, ευλογούντες τα σπίτια, τα οχήματά τους, τα πλοία, τα χωράφια, τα ζώα τους και τέλος ακολουθούν τον άνθρωπο με ευχές και τιμή στην τελευταία του κατοικία. Έθεσε, επίσης, το ερώτημα, αν ανταποκρίνονται οι ιερείς στην τιμή που τους έκανε ο Θεός και τους ανύψωσε διά της χειροτονίας η εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος έλαβε τον λόγο για να δώσει πρακτικές οδηγίες στην Ιερατική Σύναξη, με σκοπό την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021»

Οδηγίες για τα Παύλεια 2021

Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19, αναγκαστικά θα είναι περιορισμένες, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, καθώς επίσης δεν θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος έλαβε τον λόγο για να δώσει πρακτικές οδηγίες με σκοπό την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της Κορίνθου. Ειδικότερα για φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, αναγκαστικά θα είναι περιορισμένες, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, καθώς επίσης δεν θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετά των Συνοδικών Αρχιερέων, όπως συνηθίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, πριν η πανδημία επιβάλει κανόνες ασφάλειας.

Ωστόσο, στον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή της εορτής, 28 Ιουνίου, θα χοροστατήσει του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο