ΚορινθίαΠεριφέρεια

Ελλείψει μαθητών και κτηρίων εξακολουθούν να κλείνουν σχολεία στην Κορινθία

Επτά συνολικά σχολικές μονάδες, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, δεν θα λειτουργήσουν στην Κορινθία το νέο σχολικό έτος 2022 – 2023, τα περισσότερα λόγω έλλειψης μαθητών και κάποια λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου όπου στεγάζονται.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας συνολικά 31 δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2022 – 2023, μεταξύ των οποίων οι επτά στην Κορινθία, όπως προαναφέραμε. Απόφαση που έλαβε μετά από σχετική εισήγηση της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας. Στην λήψη της απόφασης αυτής συνετέλεσαν παράγοντες με κυριότερους τις μηδενικές εγγραφές και την έλλειψη μαθητικού δυναμικού σε 20 Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων πέντε στην Κορινθία και 11 Δημοτικά Σχολεία (δύο στην Κορινθία 2).

Λόγω έλλειψης μαθητών δεν αναμένεται να λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία Ταρσινών, Καρυώτικων, Μελισσίου και Μάνας, καθώς και το Δημοτικό Σχολείου του Μεγάλου Βάλτου. Λόγω ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών, δεν θα λειτουργήσει το 3ο Νηπιαγωγείο Νεμέας και λόγω έλλειψης κτηρίου για στέγαση δεν θα λειτουργήσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.

«Είναι μια δραματική κατάσταση, δυστυχώς τα σχολεία κλείνουν γιατί δεν έχουν παιδιά» σχολίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο