Επιχειρείν

Η Motor Oil συμπράττει με την Τέρνα για μια μεγάλη ενεργειακή επένδυση στην Κομοτηνή

Δημιουργία 500 συν 100 νέων θέσεων εργασίας

Νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού σηματοδοτεί η συνεργασία του ομίλου της Motor Oil με την ΓΕΚ Τέρνα για την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτρισμού με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή.

Στο έργο που θα έχει ισχύει 877MW και προβλέπεται να κατασκευαστεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% η κάθε μια. Στόχος είναι η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει εντός του 2021 ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024. 

Πλέον με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε εισέρχεται ο όμιλος της Motor Oil στο project, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τις εργασίες κατασκευής της μονάδας θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Από τις σημαντικότερες επενδύσεις

Ο Όμιλος της Motor Oil είναι ένας σύγχρονος ενεργειακός όμιλος με ηγετικό ρόλο στον κλάδο διύλισης αργού και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην Κορινθία, στους Αγ. Θεοδώρους.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας. Η νέα μονάδα λόγω και της γεωγραφικής της θέσης αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υποκατάσταση των αποσυρόμενων μονάδων λιγνίτη, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια και την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος ιδίως στο βορά. 

Ο Όμιλος της Motor Oil είναι ένας σύγχρονος ενεργειακός όμιλος με ηγετικό ρόλο στον κλάδο διύλισης αργού και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην Κορινθία, στους Αγ. Θεοδώρους. Έχει παρουσία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής NRG Supply and Trading S.A., η οποία είναι ένας ολοκληρωμένος πάροχος που προσφέρει ενεργειακές λύσεις σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες.

Επιπλέον η NRG είναι πρωτοπόρος στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Ο Όμιλος της Motor Oil δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διευρύνοντας συστηματικά την παρουσία του στον τομέα αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο