ΑπόψειςΠολιτική

Η κυβέρνηση οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση

του Γιώργου Ψυχογιού
Βουλευτή Κορινθιάς του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση μομφής προς την Κυβέρνηση ήταν πολυαναμενόμενη από την ελληνική κοινωνία, όσο και αν το αρνείστε, θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Είστε μια Κυβέρνηση η οποία έχει αλλεργία σε κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, αποθεώνετε το ιδιωτικό, το οποίο απέτυχε, όπως είδαμε, στη διαχείριση κρίσεων. Έχετε εγκαταλείψει το ΕΣΥ, ευνοώντας σκανδαλωδώς τους κλινικάρχες, στις μεταφορές και στις συγκοινωνίες, στην ενέργεια με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, το ίδιο.

Η Διώρυγα της Κορίνθου έναν χρόνο κλειστή. Και αυτός είναι ο σεβασμός σας στη δημόσια περιουσία, στο δημόσιο συμφέρον και τους εργαζομένους. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός την επισκέφθηκε χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλειστή.
Έχετε φτάσει μέχρι να ιδιωτικοποιείτε το κράτος. Η τεχνική υπηρεσία του Υπουργεία Μετανάστευσης είναι στελεχωμένη με μετακλητούς, διευθυντής της είναι, επίσης, μετακλητός. Την ίδια στιγμή ο κος Μηταράκης κάνει outsourcing τεχνικών υπηρεσιών για μελέτες με εκατομμύρια ευρώ, με αναθέσεις εκατομμυρίων, με συμφωνίες-πλαίσιο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με συνεργεία εργολάβων που διώχνουν τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας από τις δομές.

Συγκρίνει το 2019 με το 2021, με τον χειρότερο εαυτό της ίδιας του της κυβέρνησης. Όμως, εάν αυτή είναι η πραγματικότητα και οι ροές είναι μειωμένες -που είναι- γιατί κατασκευάζονται κλειστές δομές χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και στον Έβρο;

Αποδέχεστε να γίνει η χώρα η αποθήκη ψυχών και η ασπίδα της Ευρώπης στη γραμμή του Βίσεγκραντ, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ και εμπαίζοντας τις τοπικές κοινωνίες σε σχέση με το τι είχατε υποσχεθεί.
Το κοινωνικό κράτος όμως δεν είναι παρωχημένη αντίληψη όπως λέτε και το έδειξε η εκστρατεία εμβολιασμού που έγινε στην Πορτογαλία. Ξεκινήσατε από τους αόρατους, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εξαθλιώνονται στις δομές και δεν παίρνουν ούτε το χρηματικό βοήθημα της Ευρώπης, για πάρεις ιθαγένεια πρέπει να είσαι ο Αντετοκούμπο, γιατί το 90% αποκλείεται, και κρατούνται άνθρωποι για δεκαοκτώ μήνες χωρίς αδίκημα.

Η καταπάτηση όμως έχει επεκταθεί και στην κοινωνική πλειοψηφία. Στους ανθρώπους που πεθαίνουν από τα μαγκάλια και τις σόμπες, γιατί δεν μπορούν να ζεσταθούν, στους εργαζόμενους και τα βασικά τους δικαιώματα, στους μικρομεσαίους που οδηγούνται σε κλείσιμο, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι παλεύουν μόνοι τους να σταθούν όρθιοι. Στους πολίτες που έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, στα νοικοκυριά που δεν είχαν ρεύμα, στους κατοίκους που έσβησαν μόνοι τους τις φωτιές, στους εποχικούς πυροσβέστες που ήταν ήρωες το καλοκαίρι και υπέστησαν αυταρχισμό και βία όταν ζήτησαν να δουν τον Υπουργό. Στους υγειονομικούς που έμειναν χωρίς στήριξη, στους νέους ανθρώπους που λοιδορούνται και στοχοποιούνται και δεν μπορούν να στήσουν τις ζωές τους γιατί τα ενοίκια είναι υψηλά και δεν μπορούν να τα καλύψουν, στους αγρότες, που, και στην Κορινθία, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και να επιβιώσουν. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει!

Εκθέτετε τη χώρα διεθνώς μέσα από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για τις επαναπροωθήσεις και τις εξαφανίσεις. Η ρητορική σας για την, δήθεν, είναι προκλητική, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Σύντομα, λοιπόν, θα είστε παρελθόν. Ο αγώνας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων θα είναι καθημερινός για να ανοικοδομήσουν τη χώρα και την κοινωνία, διότι εσείς φοβάστε την ελπίδα, όπως έλεγε και ο Χικμέτ.. Όμως, δεν είναι αυτή η μοίρα του ελληνικού λαού και να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας πρέπει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο