Κορινθία

Εφτά ανήλικα παιδιά θετικά στα rapid test που έγιναν στην Κόρινθο

Ακόμα 26 κρούσματα κατέγραψε η Κορινθία την Δευτέρα και 30 το Σαββατοκύριακο

Την Δευτέρα, η Κόρινθος κατέγραψε ακόμα 26 κρούσματα κορωνοϊού, που έρχονται να προστεθούν στα 30 του Σαββατοκύριακου, σε μια διαρκώς αυξανόμενη κατάσταση, που ανεβάζει τον μέσο όρο της εβδομάδας στο 13,86.

Στο μεταξύ, από τα 131 rapid test που διενεργήθηκαν στην Κόρινθο την Κυριακή, βρέθηκαν θετικά 5 αγόρια και 2 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 13 έτη. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου, που για ένα διάστημα δεν υπήρχε νοσηλευόμενος με covid 19, πλέον νοσηλεύονται δύο άνθρωποι, ευτυχώς κανείς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η Πελοπόννησος έχει βρεθεί στο σύνολό της στο «πορτοκαλί» του χάρτη της πανδημίας, με μόνη εξαίρεση την Λακωνία να παραμένει στο «λευκό» με ελάχιστα μεν, αλλά όχι πλέον και μηδενικά κρούσματα (κατέγραψε ακόμα 10 το τελευταίο τριήμερο).

Στο σύνολο των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν ακόμα 74 κρούσματα και άλλα 103 το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.558. Η Μεσσηνία δείχνει να ανησυχεί, εξίσου ίσως και με την Κορινθία, καταγράφοντας την Δευτέρα Μεσσηνίας 27 κρούσματα και ακόμα 42 το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αλλά και η γειτονική Αργολίδα, με 8 κρούσματα και η Αρκαδία με ακόμα 11 δείχνουν ότι το πρόβλημα αφορά στο σύνολο της Πελοποννήσου και τα κρούσματα είναι αυξημένα εξίσου, αν αναλογιστούμε τον πληθυσμό κάθε νομού. Στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, η επίσης γειτονική Αχαΐα κατέγραψε χθες άλλα 45 κρούσματα και η Ηλεία 18.

Όπως προαναφέραμε, στο Νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονται δύο άνθρωποι με κορωνοϊό, ενώ μετά από καιρό υπάρχει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Άργους. Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και ακόμα 8 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τέλος, συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Κορινθία, σε συνεργασία των Δήμων με τον ΕΟΔΥ. Σήμερα, θα γίνονται τεστ στην Κόρινθο, στο Δημοτικό Θέατρο, (Δαμασκηνού 57), από της 8:30 το πρωί μέχρι τις 2:30 μ.μ., ενώ από τις 9:30 το πρωί, μέχρι τη 1:30 μ.μ., τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται και στο Κιάτο, στον πεζόδρομο της Κλεισθένους.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο