Δήμοι

Ικανοποίηση Γκιώνη για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας στα Γεράνεια

Δύο νέες ανοιχτές μεταλλικές υδατοδεξαμενές ανοικτού τύπου για την ενίσχυση της πυροπροστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, εγκαταστάθηκαν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος και Άγιος Γεώργιος, στους Αγίους Θεοδώρους ενώ το επόμενο διάστημα, αναμένεται να τοποθετηθεί ακόμη μία δεξαμενή στο Λουτράκι.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις μεταλλικές κυλινδρικές δεξαμενές αποθήκευσης νερού, για πυρόσβεση και χρήση νερού από επίγεια και εναέρια μέσα, χωρητικότητας 100 κυβικών μέτρων έκαστη, οι θέσεις των οποίων υποδείχθηκαν από τους αρμόδιους της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας. Η «Προμήθεια και εγκατάσταση των ανοικτών μεταλλικών υδατοδεξαμενών» έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά σε 63 συνολικά δεξαμενές που θα τοποθετηθούν στις πέντε τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

«Τα Γεράνεια αποτελούν σημαντικό πνεύμονα του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής και είναι απόλυτα αναγκαία η ανάληψη δράσεων προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο εγκατάστασης των δεξαμενών. Σημείωσε πως με τις νέες αυτές δεξαμενές, «ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες στον τομέα της πυρόσβεσης με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος».

Ο κ. Γκιώνης εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του, παρατηρώντας ότι με έμπρακτο τρόπο, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας βρίσκονται δίπλα μας, στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο μας και τον ευχαριστούμε θερμά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο