Περιφέρεια

Τον Σεπτέμβριο τα εγκαίνια από τον Παν. Νίκα των έργων σε Σύθα και Πευκιά Ξυλοκάστρου

Mέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα εγκαίνια, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, δύο σημαντικών έργων στην Κορινθία, της προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους του Πευκιά όπως και η παρέμβαση για την διαμόρφωση και ανάπλασης της περιοχής, ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Εξ άλλου, την εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί από τον περιφερειάρχη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Βέλο, το οποίο χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε την κατακύρωση στον ανάδοχο εργολάβο της σύμβασης που αφορά το παραπάνω έργο.

Ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε το Ξυλόκαστρο για αυτοψία στο έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, προϋπολογισμού 870.000 ευρώ. Επίσης, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το ολοκληρωμένο έργο προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους Πευκιά, ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας, που έγινε πράξη στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 756.492 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Νέα έργα 1,1 εκατ. ευρώ

Αλλά και στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου διαβεβαίωσε ότι σε λειτουργία θα τεθεί άμεσα πλέον ο ανελκυστήρας που εγκαταστάθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε., προκειμένου να συμβάλει στην προσβασιμότητα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στο εν λόγω κτήριο. Από την Κορινθία, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τα συμφωνητικά με τους αναδόχους των έργων:

  • Συντήρησης κατά τμήματα και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, στην παλαιά εθνική οδό 7 Κορίνθου – Aργους, με προϋπολογισμό 930.000 ευρώ.
  • Καθαρισμού πρανών, τάφρων και νησίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας, με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Ακόμα, ο κ. Νίκας υπέγραψε την σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης φωτισμού του Ακροκόρινθου, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία του συστήματος φωτισμού του κάστρου έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις να μην αποτελέσουν προϊόν λεηλασίας όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε ο φωτισμός του εν λόγω εμβληματικού κάστρου.

Τέλος, υπέγραψε την διετή προγραμματική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 47.200 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» του Δήμου Βέλου – Βόχας. Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης και προαγωγής του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών, της γαστρονομίας της ανάπτυξης του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, της ανάδειξης τοπικών προϊόντων και της συμβολής τους στην προώθηση της υγιεινής διατροφής, ως μέσο προάσπισης της υγείας και της τοπικής επιχειρηματικότητας κ.λπ., στον Δήμο Βέλου – Βόχας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο