Επιχειρείν

e-ημερίδα. Επιδότηση έως 18.000 € για κάθε γυμναστήριο και παιδότοπο

Με στόχο την παρουσίαση της δράσης επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδότοπων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) και τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο οποίος τόνισε ότι στη τρέχουσα υγειονομική συγκυρία οι επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδότοπων, έχουν πληγεί από την πανδημία ίσως περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. «Οι επιχειρήσεις αυτές, είναι από τις τελευταίες δραστηριότητες που επαναλειτούργησαν αλλά ακόμα ο κίνδυνος είναι ορατός, και δεν εννοώ μόνο λόγο της απρόβλεπτης εξέλιξης της πανδημίας αλλά και λόγο ότι οι πελάτες διστάζουν να επιστρέψουν στους χώρους των γυμναστηρίου και παιδότοπων με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι βιωσιμότητας αυτών των επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ. Πιτσάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα επιχορήγησης αποτελεί σημαντικό βήμα στήριξης των επιχειρήσεων καθώς ενισχύει ένα μεγάλο μέρος μελλοντικών λειτουργικών δαπανών, με επιδότηση που μπορεί να φτάσει τα 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση και συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατ. Ευρώ, όμως προκειμένου να «σταθούν στα πόδια τους» κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους θα πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον μετρά –  η διατήρηση των μειωμένων ενοικίων και η μείωση του ΦΠΑ είναι κάποια από αυτά.

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος της Δράσης Σπύρος Μουμούρης και συντονιστής ο Βασίλης Γκοτσούλιας, από το τμήμα δημοσιότητας της ΔΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι: 93.13.10 Υπηρεσίες γυμναστηρίων, 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ), 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής, 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ, 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου

Info

Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κορινθίας – Περιφερειακό Γραφείο ΔΕΠ , 2741024464 (924, 923), email: korinthia@diaxeiristiki.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση πατήστε εδώ

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: https://bit.ly/36z4A10

#pgpartners

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο