Κορινθία

Επίσκεψη μαθητών του 3ου Λυκείου Κορίνθου δέχτηκε ο Μητροπολίτης

Πενήντα μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του 3ου  Γενικού Λυκείου Κορίνθου, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου Αντώνη Σταυρόπουλο, Θεολόγο και τους καθηγητές τους Αγγελική Κυριάκου, Θεολόγο, Αναστασία Γεώργαρη, Πληροφορικής και Κωνσταντίνα Γεωργακά, Μαθηματικό, επισκέφθηκαν, τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Ο μητροπολίτης τους υποδέχτηκε στην «Κροκίδειο» αίθουσα της Μητρόπολης, με πολλή χαρά όπου και τους ενημέρωσε για την ιστορικότητα ολοκλήρου του οικοδομικού τετραγώνου που τους φιλοξενεί, δηλαδή, της «Κροκιδείου», του Επισκοπείου και της πρώην Ιερατικής Σχολής, όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και παλιότερα η Νομαρχία. Στην συνέχεια έθεσε το θέμα της μελλοντικής αποκατάστασής τους, για να χρησιμοποιήσει το γνωστό «τα αγαθά κόποις κτώνται» και να το τροποποιήσει σε «αγαθά όπλοις κτώνται», εννοώντας όλα αυτά τα αγαθά που θα πρέπει να αποκτήσουν όχι μόνο από την εκπαίδευση, αλλά και Άνωθεν.

«Σήμερα τα υλικά αγαθά χρησιμοποιούνται βάναυσα, με σκοπό όχι να ζήσει καλύτερα ο άνθρωπος αλλά οι λίγοι να ζουν και οι πολλοί να πεθαίνουν» ανέφερε ο Μητροπολίτης, θυμίζοντας πως σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε τα Χριστούγεννα, για να παρατηρήσει πως ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να μας δώσει ποιότητα και προοπτική ζωής, «δηλαδή, να ζήσουμε αιώνια κοντά Του». Εξήγησε εδώ πως ο άνθρωπος «δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, έχοντας στοιχεία θεϊκά, όπως η αθανασία και η ελευθερία, τα οποία όμως τα έχασε με την έκπτωση των Πρωτοπλάστων και ο Χριστός με την Σάρκωσή, την Σταύρωση και την Ανάστασή Του επαναχορήγησε στον άνθρωπο την δυνατότητα της αιώνιας ζωής».

Κοντά στον Θεό

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος στους μαθητές και τις μαθήτριες που φιλοξένησε, ήταν οι φυλετικές διαφορές και διακρίσεις, επεξηγώντας ότι στην ορθόδοξη πίστη «δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για εκκλησία και μέσα σε αυτή δεν υπάρχουν διακρίσεις και όλοι είμαστε το ίδιο μπροστά στον Χριστό». Προέτρεψε λοιπόν τα παιδιά να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και ανθρώπινα και θεϊκά, «εφαρμόζοντας στην ζωή μας την διδασκαλία του Χριστού και επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο εορτασμού με στροφή από τον υλισμό και τον τεχνητό – ηλεκτρονικό τρόπο ζωής προς την πνευματικότητα, που με τόσο κόπο μας άφησαν οι πατέρες μας…».

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες και αφού έλαβε το συμβολικό δώρο των μαθητών, ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλά Χριστούγεννα και προσέφερε «ευλογίες», κεράσματα, το νέο ημερολόγιο της Μητρόπολης, που είναι αφιερωμένο στον Λουτρακιώτη Εθνοϊερομάρτυρα κατά τα χρόνια της κατοχής αείμνηστο, πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό Χατζόπουλο και το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «Σύντομες εισαγωγές στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη οι δυο προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου Παύλου», το οποίο εξέδωσε η Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτρέποντας τα παιδιά να το μελετήσουν, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και ειδικά αυτά που αναφέρονται στους Κορινθίους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Αντώνη; Σταυρόπουλο;, Θεολόγο;, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο για την φιλοξενία στην Μητρόπολη και τα λόγια που απεύθυνε στους μαθητές και στις μαθήτριες του 3ου Λυκείου Κορίνθου,.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο